Най-сетне започнахме и създаваме специализиран състав по културно наследство към

...
Най-сетне започнахме и създаваме специализиран състав по културно наследство към
Коментари Харесай

Минеков: Създаваме звено към МВР, за да пази културното наследство на България

Най-сетне започнахме и сътворяваме профилиран състав по културно завещание към полицията. Това разгласи служебният министър на културата Велислав Минеков в ефира на бТВ.
" Те ще стоят под закона за културно завещание, ще правят дейности без значение дали е движимо, или недвижимо имущество. Това няма да са пазачи, а експерти, които наблюдават беззаконията “, добави министърът на културата.

Той изясни, че по този начин нещата ще се уравновесят.

" Нужни са ни такива експерти. Те ще наблюдават за тези банални подпалвания на покриви. Най-интересното, е че спектакъл " Възраждане " беше запален три пъти. В ръцете на полицията ни ще бъде цялото ни културно и историческо завещание ", сподели още министърът.

Минеков съобщи, че има оферти за смяна в закона за културното завещание.

" Ако имаше промени в закона по-рано, доста от разрушенията на културни монументи щяха да бъдат предотвратени. И в предишния мандат като длъжностен министър направихме начинания за промени в няколко закона или по-точно 5 закона, върху които се крепи Министерство на културата. Изработени са и са написани. Обаче изчезнаха и не знам къде отидоха, само че не бяха положени в комисия. Наскоро мина един народен представител и му демонстрирах къде ги държа материалите. Материалите ги държа в стоманен сейф. Всичките оферти за промени и допълнения в закона за културно завещание в действителност са в сейф и от този сейф единствено аз имам ключ ", добави той.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР