Най-сериозната антикризисна мярка е свалянето на кабинета. За мен нов

...
Най-сериозната антикризисна мярка е свалянето на кабинета. За мен нов
Коментари Харесай

Цонев каза ще има ли нов кабинет в това Народно събрание

" Най-сериозната антикризисна мярка е свалянето на кабинета. За мен нов кабинет в границите на този парламент е химера. Може би е най-добре да се намерения дали да няма антикризисен кабинет със период и с съответни задания. Но и за това съм песимист. Не са преодолени насъбраните негативи сред партиите в този парламент ".

 

Това сподели пред БНР Йордан Цонев, зам.-председател на Движение за права и свободи и народен представител от Движението.

И добави: " Трябва да има предварителни избори, с цел да може народът законно да покаже червен картон на тези хора, защото те ни изгубиха време и ни набутаха още по-сериозно в рецесиите. За да може България да си образува хомогенно идейно евроатлантическо болшинство ".

Според зам.-председателя на Движение за права и свободи за всеки умел политик обстановката с Има Такъв Народ няма по какъв начин да е изненада, защото спорът в цялата коалиция е зреел още от първия ден.

" Оприличавам тази коалиция на маса с четири крайници с друга дължина. Тези момчета се оказаха доста тежко неразбирателство. Вместо да възстановят разговора, те го нарушиха. Не поддържаха нито едно законодателно решение, което съставлява същинска битка с корупцията. Отхвърлиха наш законопроект, с който стопираме ин хаус процедурите, които съгласно тях бяха максимален източник на корупция. За тях корупция е това, в което не вземат участие. Но корупция има там, където има власт ".

Цонев уточни, че медиите на " умнокрасивите " стартират тезата, че Има Такъв Народ се оттегляла под въздействие на Движение за права и свободи, защото била план на Движението. И изрично се разграничи от Слави Трифонов и неговата партия:

" Ако Слави беше артикул на Движение за права и свободи, всичките неща предходната година нямаше да се случат. Още юли щеше да има кабинет, който да поеме ударите на рецесията. Но те едно си знаят, пристигна ли миг да изтърват властта, вадят чучело Движение за права и свободи ".

Йордан Цонев съобщи, че като съпротива Движение за права и свободи ще гласоподава срещу актуализацията на бюджета: " На второ четене ще внесем цялостен пакет от ограничения, които ще бъдат в интерес на хората, на бизнеса. В бюджета на ръководещите поддръжката не е фокусирана, не е мощна там, където е най-нужно... Като изпомпваш пари от бизнеса и хората и след това ги връщаш, инфлацията става спираловидна ".

Ттой разяснява политиката на премиера Кирил Петков във връзка с Република Северна Македония и пътя ѝ към Европейския съюз: " Петков направи най-лошото допустимо. Без да се опре на институциите, той потегли да взема решение някакви въпроси самичък някъде. Игнорира личния си външен министър. Политиката на Движение за права и свободи е, че българският интерес изисква Западните Балкани, даже и Сърбия, и Турция, да бъдат членове на НАТО и на Европейски Съюз. Ако всички балкански страни сме членове на един политико-икономичен клуб като Европейски Съюз и на боен като НАТО, това подсигурява стабилността, мира и просперитета на Балканите. Но може ли това да става за сметка на българския народен интерес? Не! ".

Цонев отхвърли изказвания, че " Движение за права и свободи имало залитания по съветската страна ": " Къде ги видяхте? Движение за права и свободи е най-последователната евроатлантическа партия с всяко свое деяние. Но това е инструмент да държат Движение за права и свободи отвън властта. Превърнаха се от комунистически глашатаи във влъхви на евроатлантизма. И за какво? За да осребряват евроатлантизма, а не тъй като от вътрешната страна им идва ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР