Най-романтичният мит за Чарли Чаплин бе развенчан публично от дъщеря

...
Най-романтичният мит за Чарли Чаплин бе развенчан публично от дъщеря
Коментари Харесай

Падна най-романтичният мит за Чарли Чаплин. Дъщеря му проговори

Най-романтичният мит за Чарли Чаплин бе развенчан обществено от щерка му Джералдин Чаплин, която е в столицата ни за премиерата на своя филм " Лука ", част от програмата на " София Филм Фест ".

Тя опроверга съществуването на публикувано до медиите в България и по света писмо-изповед до нея от известния ѝ татко Чарли Чаплин.
-->
" Това писмо беше съчинено от един ирански публицист. Прекрасно писмо е. Ще ми се да го бях получила, само че няма такова нещо ", сподели актрисата.

Българите са мистични хора. Винаги съм желала да дойда в България, сподели световноизвестната актриса, внучка на Нобеловия лауреат Юджийн О`Нийл, на конференция във връзка премиерата на " Лука ".

Според нея точно мистиката в лентата – копродукция сред България, Белгия, Италия, Холандия и Армения, е това, което ще " уцели " българския фен.

Във кино лентата " Лука " Джералдин играе ролята на Генерала – роля на мъж, само че написана особено за нея.

" Да, аз играя ролята на Генерала в този филм. Джесика - режисьорът и сценарист на кино лентата ме попита: " Можеш ли да играеш мъж? " И аз споделих: " Ами, ще опитам ". Така и не съумях обаче да докарам задоволително невисок тембър. Но то или тя наподобява по-скоро като някакъв рептил, някакво човеко-влечуго ", разяснява звездата. Лентата е въодушевена от романа " Татарската пустиня " на Дино Будзати, а една от основните функции е поверена на българския артист Валентин Ганев, напомни БГНЕС.

Тя споделя историята на младия боец Лука (в ролята - Йонас Смълдърс), който, копнеещ да влезе в борба, се насочва на север към именитата цитадела Кайрос, където съгласно слуховете негови събратя пазят героично последните останки от цивилизацията.

" Лука " е филм за жертвоприношението и рухването на илюзията за великолепие ", по този начин го дефинира самата Джералдин Чаплин в по-ранно изявление.

България взе участие интензивно в основаването на кино лентата. Копродуцент от българска страна е " Арт фест ", а финансирането е обезпечено от Националния кино център. Проектът е подсилен от стратегия " Творческа Европа “ Медиа на Европейски Съюз и Евроимаж. Премиерата на кино лентата ще се състои в събота - 25 март, в Зала 1 на НДК.

" Българите са мистични хора. Те идват от Изтока, изобретили са часовника и какво ли не. Така че този тайнствен филм мощно ще уцели фена във вашата страна ", съобщи тя.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР