Най-после започва строежът на станалата вече историческа магистрала от Русе

...
Най-после започва строежът на станалата вече историческа магистрала от Русе
Коментари Харесай

Най-после! Строят чакана от десетилетия магистрала

Най-после стартира градежът на станалата към този момент историческа автомагистрала от Русе до Велико Търново.  Стартът ще е през октомври, заяви районният министър Андрей Цеков по време на парламентарния надзор.

Той уточни, че към този момент са стартирани проектантските работи. Магистралата беше оповестена за обект от национално значение по време на служебното държавно управление на Гълъб Донев.
-->
Пътят ще е с две дейни ленти и една спешна, с оптималната скорост на придвижване от 120 км в час. През декември 2022 година е извършена социална поръчка за планиране и създаване на автомагистралата. На 19 декември 2022 година е стартирало осъществяването на проектантските работи.

Обектът е разграничен на две елементи, финансиране има по новата стратегия “Транспортна съгласуваност ”. Първата част е от Бяла до село Вардим с дължина 6,8 км. Министърът се надява работата там да стартира през октомври, с цел да се резервира действието на направената оценка за влияние върху околната среда.

“Частните парцели са оповестени за отчуждаване и процедурите са почнали, целим да има позволение за градеж през октомври 2023-а ”, посочи Цеков.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР