Най-после дойде официалното публично потвърждение на слуховете, че Николай Копринков

...
Най-после дойде официалното публично потвърждение на слуховете, че Николай Копринков
Коментари Харесай

Антон Кутев призна: Копринков правеше списъците с хора, които Радев назначаваше във властта

Най-после пристигна формалното обществено удостоверение на слуховете, че Николай Копринков е бил кадровикът на служебните държавни управления на Румен Радев, за което от години медиите пишат. Антон Кутев, някогашен представител на служебните държавни управления на Радев, разгласи, че това е безспорна резонна процедура - Копринков правел описите, след това ги представял на Радев, след това правели инспекции в ДАНС и след това съответните хора били издигани по върховете на държавното ръководство.

 

" И Кирил Петков е минал през ръцете на Копринков, с цел да стане министър. И той е бил в описите, които Копринков предствя на президента за назначение по времето на служебните кабинети. Така че, сигурно Кирил Петков е минал по " Пътя на Копринката ", с цел да стане министър.

 

Това скандално самопризнание направи пред Българска национална телевизия Антон Кутев, представител на последните две служебни държавни управления на Румен Радев по отношение на информациите, че Николай Копринков, като вътрешно-политически секретар на президента, е изготвял описи с хора, които е представял на президента за назначение на властови позиции.

 Това обаче не било проблем, тъй като в действителност това била работата на президентския консултант, посочи Кутев.

 

Кутев не отхвърли, че по описите на Копринков са назначавани министри, регионални шефове и дори се учуди, в случай че Кирил Петков би могъл да е назначен по друга линия, а не посредством листата на Копринков.

 

На въпрос за какво на " Дондуков " 2 не разясняват " пътя на Копринката ", Кутев съобщи: " Цялата тази мръсна игра мина с Пламен Узунов и той е изцяло оправдан от сегашната правосъдна система. По същия метод стоят нещата и с Копринков сега. Всъщност, кой е " пътят на Копринката "? Да не се окаже, че той минава през автомагистрала " Хемус "? Кирил Петков няма по какъв начин да не е минал сигурно през ръцете на Копринков ".

 

И продължи, разкривайки механизма, по който Копринков в действителност е играл ролята на кадровика в президентската власт, а Радев единствено е назначавал подадените му хора: " Защото какъв е механизмът - Копринков предлага избран лист с хора на президента, този лист след това е пратен в ДАНС и оттова нататък минава на политическото предопределение. И какво, Кирил Петков да не е минал по различен път? По кой път е станал министър?! ".

 

Преди това Антон Кутев беше в „ Добро утро, Европа “ на Евронюз, където разви тезата:  " Радев е кукла, без да влагам нищо неприятно в това. Кукловодите са тези, които не им знаем имената и не знам какво тъкмо вършат.Той ръководи разнообразни политически процеси доста наситено за тези 7 години. Аз преглеждам Радев като един човек, който има голямо въздействие в българската политика през днешния ден. Той в никакъв случай не е управлявал процеси отвън конституционните си пълномощия "

.

Предстои ни партийна рецесия, тъй като всички играчи на пазара не дават отговор на желанията на клиентите. Огромната част от жителите виждат спасителя в президента. 40% от хората у нас виждат това, а 90% от политическата класа виждат в него главния им зложелател. Но той няма право по Конституция да има политически план, до момента в който е президент, разяснява още Кутев.

 

Според него Румен Радев наподобява доверчив човек в дадена степен, тъй като всички планове, които изникнаха до момента, се обърнаха против него, а тези хора преди се употребиха с неговото доверие. През цялото време съм виждал едно отношение от него към тези планове - да се дистанцира от тях. Аз нямам спомен за нито едно изявление на президента, че поддържа Политическа партия да вземем за пример, сподели Кутев. 

 

Президентът е прекомерно обвързван с президентската институция и няма да влезе в политически план, до момента в който е там, безапелационен е Антон Кутев.

 

Ротацията ще се случи, макар че по Конституция няма такова нещо като " Ротация ". Аз считам, че Борисов доста пъти е приказвал разнообразни неща, само че той е задоволително притиснат и няма да се отметне. Може да се основава политически звук, само че ще мине ротацията. Притиснат е от себе си и личното си минало. Нямам визия дали Васил Божков е дал някакви сведения пред американски прокурор, само че мога да предположа, в случай че да, какво е приказвал.

 

„ Виждат се и очевидните неща, да вземем за пример, че автомагистрала Хемус трябваше да е подготвена преди година и още я няма. Прокуратурата нито един път не видя някакъв сериозен проблем по какъв начин са раздадени някакви милиарди през 2018-2019 година Дали в този момент новият прокурор ще работи като остарелия? Дали ще свърши като остарелия също следва да забележим.

 

В тази връзка на взаимни зависимости мисля, че Борисов няма доста свободни ходове и това ще докара до много безпрепятствено прекосяване на ротацията. Може да има някакви пречки за министри, само че ще се схванат. 

 

Oт Политическа партия пък са корпоративни играчи, когато могат да влезнат някъде, да вземат нещо - отиват и го взимат. За тях софтуерно въпросът стои по този начин, като сме взели съвсем всичко на Бойко, що да не му вземем и външния министър.

 

Въпросът от страна на Борисов е " откакто ме унижавахте, затворихте и ме накарахте да се върша на вманиачен, мога ли в този момент да не ви го дам ". Много е вулгарна тази история “, изясни политикът.

 

Пред Българска национална телевизия Кутев разкритикува и Българска социалистическа партия.

" Разрухата на тази партийна система е неизбежна. За страдание, моята партия Българска социалистическа партия може да не влезе в Европейския парламент. Политическа партия също ще загуби доста. Ще забележим пренаредена политическа система. Друг е въпросът кой ще е притежател на новата партийна система ", разяснява още Антон Кутев.

 

Бившият член на Българска социалистическа партия означи още: " Корнелия ще изключва хора от партията, до момента в който не остане сама и се самоизключи. Огромният проблем на Българска социалистическа партия сега е достоверната нелепост. А политиката е професионална работа ".

 

Запитан какво ще даде комисията " Нотариуса ", той отговори: " Генералното обръщение на президента, който той не за първи път насочва е, че ние би трябвало да излезем начисто, да излезем чисти от цялата тази насъбрана шлака, голяма част от която е в правосъдната система. Тази шлака съществува за жалост и в политическата система, и в системата за сигурност. Трябва да има непоносимост против това и да се употребяват всички европейски механизми за регулация ".

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР