Най-после добри новини от Суецкия канал. Кризата със заседналия товарният

...
Най-после добри новини от Суецкия канал. Кризата със заседналия товарният
Коментари Харесай

Светът си отдъхна.Освободиха кораба в Суецкия канал

Най-после положителни вести от Суецкия канал. Кризата със заседналия товарният транспортен съд Ever Given откри решение. Плавателният съд е бил освободен от избавителните екипи в 4:30 ч. понеделник. Това заяви БЛИЦ, цитирайки пост в " Туитър " на доставчика на морски услуги Inchcape Shipping.

Кога тъкмо Суецкият канал ще бъде отворен за придвижване, обаче остава неразбираемо.

Кадри, показващи кораба да се движи още веднъж, бяха споделени в обществените мрежи. По-рано той бе разтърсен и носът му помръдна, само че интервенцията по освобождението му се провали. Чак при втория опит плавателният съд бе освободен.

Президентът на Египет Абдел Фатах ал Сиси разпореди през вчерашния ден да стартира подготовка за разтоварване на товарния транспортен съд. Според специалисти интервенцията може да се проточи със седмици.

Ever Given е с 220 000 тона водоизместимост и с дължина от 400 метра. Малко преди да заседне се движел с 12,8 морски възела (около 24 километра в час). Корабът навлязъл в канала 45 минути преди да заседне.

Ever Given е издигнат през 2018 година и е измежду най-големите товарни кораби в света. Може да придвижва 20 000 контейнера.

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР