Най-популярният торент клиент в света ще бъде с нов собственик

...
Най-популярният торент клиент в света ще бъде с нов собственик
Коментари Харесай

uTorrent може да смени собственика си

Най-популярният торент клиент в света ще бъде с нов притежател скоро.
BitTorrent Inc., компанията зад торент клиента uTorrent ще бъде добита от основателя на криптовалутата TRON, Джъстин Сън, като към този момент текат финалните договаряния за това, предава TorrentFreak.

Основана преди 14 години от Брам Коен, компанията е известна най-много с известния си торент клиент uTorrent, употребен от над 100 000 000 души по целия свят. Независимо от известността на софтуера, неверни управнически решения, попречиха на компанията да се трансформира в магнит за вложителите в Силициевата котловина, а преди няколко седмици, тя дори промени своето име – на Rainberry – деяние, подбудено от корпоративни аргументи, предава медията. „Макар че може да е в действителност единствено поради това, то може и да е обвързвано с проектите на компанията да бъде придобита“, разясняват TorrentFreak.

TRON е една от „най-горещите“ криптовалути през днешния ден на пазара, като след извършено сполучливо ICO, пазарната стойност на компанията възлиза на над четири милиарда $. Обявената цел на Сън и плана му е „децентрализация на Мрежата“, като торент системите биват упоменати измежду основополагащ инструмент за задачата (pdf).

TorrentFreak са се свързали с Rainberry/BitTorrent Inc., които са удостоверили, че текат договаряния, само че „сделката не е сигурна на 100%“.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР