Най-популярните социални медии в Китай - WeChat, Weibo и Baidu

...
Най-популярните социални медии в Китай - WeChat, Weibo и Baidu
Коментари Харесай

Китай разследва социалните мрежи заради опасно съдържание

Най-популярните обществени медии в Китай - WeChat, Weibo и Baidu Tieba са разследвани от управляващите поради подозрения в нарушение на законите за киберсигурността.

Според китайските управляващи голям брой консуматори на платформите популяризират " принуждение, гнет, подправени клюки, порнография и друго наличие, което заплашва националната сигурност, публичния ред и сигурност ".

Трите обществени мрежи са упрекнати, че не могат да управляват информацията, споделяна от потребителите им.

Властите ги подозират в нарушение на законите за киберсигурност и ги проверяват за несъблюдение на отговорностите им да ръководят информацията, оповестена от техните консуматори.

Китай още веднъж стяга разпоредбите в онлайн пространството

Weibo, WeChat и Tieba на Baidu са измежду най-мощните обществени медийни платформи в света, всяка от които притегля стотици милиони консуматори в Китай.

Публикациите в китайското интернет пространство елементарно могат да бъдат проследени посредством записаните телефонни номера и множеството консуматори са наясно с тематиките и позициите, от които да се въздържат.

Но макар строгото наблюдаване и цензурата, мнозина споделят несъгласието си с метода на ръководство, което е изключително сензитивна тематика, поради идния през тази есен Конгрес на ръководещата Китайска комунистическа партия. Затова и управляващите в допълнение ускоряват контрола върху виртуалното пространство.

Разследването против трите платформи съвсем несъмнено ще принуди притежателите на уеб страници в Китай да вършат по-чести и строги инспекции на наличието.

През предишния месец 60 известни уеб сайтове, публикуващи злословия и жълти вести за известни персони, бяха закрити поради подкопаване на " главните социалистически полезности ". Според новото законодателство, влезнало в действие през май, всички онлайн медии би трябвало да бъдат ръководени от хора, утвърдени от Комунистическата партия.

Китайските управляващи мощно цензурират интернет, постоянно блокирайки наличие или премахвайки изявления по тематики, които считат за чувствителни. Те блокират достъпа и до задгранични обществени медии и приложения, в това число Фейсбук, Instagram и Twitter.

Търсачките като Гугъл също са блокирани, а достъпът до доста задгранични медии също е стеснен.

Потребителите, които се пробват да избегнат рестриктивните мерки посредством VPN мрежи, също са обект на наказания.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР