Най-отдалечената от сушата точка на Земята има много имена, например

...
Най-отдалечената от сушата точка на Земята има много имена, например
Коментари Харесай

Ето къде се намира гробището за космически кораби

Най-отдалечената от сушата точка на Земята има доста имена, да вземем за пример точката “Немо”, океанския полюс на недостъпността и други. Координатите са 48°52,6′ южна широчина и 123°23,6′ западна дължина. Най-близката суша до тази точка се намира на разстояние 2250 километра и мястото е идеално за галактическо гробище. Точно по този начин го назовават и галактическите организации: “Гробище за галактически кораби”.
Според Popular Science, от 1971 година до през днешния ден галактическите организации от целия свят са погребали в тази зона над 260 галактически апарата. Gizmodo означи, че от 2015 година броят на падналите в това място галактически апарати внезапно е повишено.



В точката “Немо”, на дълбочина над 3 километра откриха своя кей руската галактическа станция Мир, над 140 съветски товарни галактически кораба, няколко товарни кораба на Европейската галактическа организация и даже една от ракетите на SpaceX, в случай че се доверим на докладите на Smithsonian.com. Китай загуби ръководството на своята първа галактическа станция с тегло 8,5 тона и в този момент се вършат прогнози, дали ще може да падне в точката “Немо”, при което заплахата за хората е най-малка.

Интересно е, че Международната галактическа станция се намира на към 400 км над точката “Немо”, което е доста по-малко от дистанцията до най-близката суша.



Според статистиките на Space-Track.org, с изключение на спътниците в орбита се намират над 12 000 изкуствени обекта с размер на човешки пестник. Но с потреблението на ракетите за неведнъж потребление на Илън Мъск, техният брой вероятно ще спре да се усилва толкоз бързо.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР