Най-опитният действащ български футболен съдия Ивайло Стоянов – вече номер

...
Най-опитният действащ български футболен съдия Ивайло Стоянов – вече номер
Коментари Харесай

Ивайло Стоянов: УЕФА показа дали имаме качествени съдии или не

Най-опитният настоящ български футболен арбитър Ивайло Стоянов – към този момент номер 1 измежду опериращите със системата за видеопомощ (ВАР) у нас, счита доверието на УЕФА към родните арбитри за потвърдено.

На въпрос на днешната конференция по какъв начин българските арбитри биха приели поканата към чужденци да управляват топ-мачовете у нас, сподели: " Ние считаме, че можем да си водим мачовете, имаме опит от миналите години и знаете добре какъв е опитът ни. Не е правилно Георги Кабаков да приказва за себе си, само че аз ще кажа, че той получава мачове на високо европейско равнище и ние около него. УЕФА му даде мачове като Украйна – Англия от Европейските квалификации, по-късно Галатасарай (Турция) – Копенхаген (Дания), все значими и виновни мачове. И съм сигурен, че предстоят още такива. УЕФА потвърждава дали имаме качествени съдии или не, съобщи още Стоянов. Той ще бъде ВАР-съдия за съботното " постоянно дерби " сред ЦСКА и Левски точно дружно с рефер номер 1 у нас Георги Кабаков.

Съдийската бригада, която в събота ще управлява дербито на 13-ия кръг на Първа лига, а и на цялото ни състезание, сред ЦСКА и Левски, през днешния ден даде конференция в цялостния си състав. Арбитрите за първи път се явяват по този метод пред медиите, като решението за повече бистрота е взето персонално от ръководителя на Съдийската комисия на БФС Давид Фернандес Борбалан.

Попитан дали съдиите са получавали подсказвания от тимовете на кой футболист би трябвало да се покаже или да не се покаже картон, Стоянов отговори: " Не разделяме нито тимове, нито състезатели. Бъдете сигурни. Просто зависи от момента и от съдията зависи дали да се покаже картона или да му насочи единствено устно предизвестие. Всеки самичък си преценя ".

Намеси се и самият Кабаков, който напомни какви са разпоредбите: " За оборване, за вербална и невербална реакция, за жестове, които уронват имиджа, се демонстрират картони. Ние не водим статистика кой какъв брой картона има. Всички футболни съдии в А група, втора лига и зонално равнище са осведомени с упованията за отчитане на добавеното време. И всеки един арбитър си носи отговорност какво добавено време ще даде ".
Никола Попов – интернационален арбитър, ще бъде четвърти рефер на мача в събота. Той беше запитан какво се е трансформирало в работата на арбитрите откогато ръководител на Съдийската комисия на БФС е испанецът Давид Фернандес Борбалан.

" Само хубави неща мога да кажа откогато отпред на комисията е Фернандес Борбалан. Той ни поддържа, дава ни цялостния съпорт - и освен той, а и цялата комисия. Неговото отношение към нас е прелестно. Затова гледаме с представянето си на терена са сме задоволени и той да ни поддържа още повече ".
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР