Най-опасният вулкан се събуди и хвърли в паника 25 милиона

...
Най-опасният вулкан се събуди и хвърли в паника 25 милиона
Коментари Харесай

Най-опасният вулкан се събуди. 25 милиона в паника

Най-опасният вулкан се разсъни и хвърли в суматоха 25 милиона души, които живеят в радиус 100 километра от него.

Мексиканският вулкан Попокатепетъл нощес изригна газ, пушек и пепел, което принуди управляващите в страната да преустановят образователните занятия в три щата, ден откакто държавното управление увеличи равнището на предизвестие за интензивността на вулкана, съобщи Асошиейтед прес.
-->
Активността на 5425-метровата планина, която се намира единствено на към 70 километра югоизточно от столицата Мексико, се е нараснала през последната седмица.

Засега не е била разпоредена евакуация, само че управляващите се приготвят за подобен сюжет и предизвестяват хората да не излизат от домовете си в радиус от 12 километра към планината.

Активността на вулкана наложи краткотрайно прекъсване на полетите на двете летища в столицата през уикенда, прибавя Българска телеграфна агенция.

Летище " Пуебла " нощес е прекратило полетите поради паднала върху пистите вулканична пепел, заяви в " Туитър " губернаторът на щата.

Министерството на защитата съобщи, че е готово да задейства 6500 военнослужещи, в случай че се наложи. Подготвят се убежища.

Около 25 милиона души живеят в радиус от 100 километра към вулкана.

Попокатепетъл се съживи през 1994 година след десетилетия на мъртвило и претърпя интервали на по-голяма интензивност от 2000 година до 2003 година и от 2012 година до 2016 година.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР