Най-опасните язовири се намират в районите на Плевен, Враца и

...
Най-опасните язовири се намират в районите на Плевен, Враца и
Коментари Харесай

Властта да си отвори очите! Най-опасните язовири са край Плевен, Враца и Велико Търново

Най-опасните язовири се намират в регионите на Плевен, Враца и Велико Търново. Това сочи отчет на Върховна административна прокуратура въз основата на данни от Държавната организация по метрология и механически контрол, научи Фрог нюз.
Данните за предаварийните язовири са от февруари т. година До този миг, обаче те не престават да действат и цяло знамение е, че към момента не се е случила следващата покруса. Най-много предаварийни уреди има във Враца-15. В Плевен са 12, а във Велико Търново-10. По принцип до този миг организацията по метрология би трябвало да подреди да се спре достъпа на хора до тях и да се отстранят проблемите. Това, обаче не е сторено, обясниха от прокуратурата. Т институцията декларирали, че не им влизало в отговорностите. Любопитното е, че тезата на организацията се разминава със закона за водите, където тя е посочена като единствен надзорен орган на язовирите.

Притеснителен е и фактът, че в същите райони има и не малко неизправни водоеми. 31 са в Плевенско, 6 са край Велико Търново и 1 до Враца. Открити са и отчасти изправни язовири, за които още веднъж се изискват ремонтни действия. В плевенско са 59 на брой, във врачанско-24, а във великотърновско-25. Шокиращото е, че изцяло изправните язовири са единствено сред 1 и 6. На фона на това преди месец в тв изявление министър председателят Бойко Борисов си сложи отличен за ръководството на страната.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР