Най-новият режисьорски проект на Гергана Димитрова Мовименто/Вариации“ ще бъде представен

...
Най-новият режисьорски проект на Гергана Димитрова Мовименто/Вариации“ ще бъде представен
Коментари Харесай






Най-новият режисьорски проект на Гергана Димитрова „Мовименто/Вариации“ ще бъ

Най-новият режисьорски план на Гергана Димитрова „ Мовименто/Вариации “ ще бъде показан довечера от 19.30 ч. в ДНК – пространството за актуален танц и пърформанс. През разказите на 5 авторки с друга народност, език и креативен опит „ Мовименто “ осмисля миграционните процеси като тип придвижване на тела, артикули, услуги, информация, пари, души, мисли, фантазии, вируси и нужди. В предаването „ Преди всички “ режисьорът на спектакъла Гергана Димитрова описа:

„ „ Мовименто/Вариации “ е театър, който в действителност се състои от 5 минипиеси – 5 дребни истории, които описват за разнообразни герои, персонажи, които са обединени от тематиката за придвижването. Гледайки го, ние започваме да се питаме - ние ли се движим, нас ли ни движат и накъде отиваме. Като всеки театър, който почита себе си, той предизвика въпроси “.

Поводът, по който започнахме да развиваме тази тематика, е миграцията, уточни Димитрова и добави, че тематиката е развита от миграцията на животните, с цел да се размножат, до миграцията на хората.

„ Обединяват се по доста абсурден метод тези толкоз разнообразни тематики. Тъкмо това е най-интересното за мен като режисьор “, разяснява тя.

Спектакълът е за инцидентна аудитория, тъй като той приказва за нас тук и в този момент, означи още Гергана Димитрова. Тя не счита, че човек би трябвало да е особено квалифициран за него.

Цялото изявление чуйте в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР