Най-новият филм Бащата на режисьорския дует Кристина Грозева и Петър

...
Най-новият филм Бащата на режисьорския дует Кристина Грозева и Петър
Коментари Харесай

Български филм спечели „Кристален глобус” в Карлови Вари

Най-новият филм " Бащата " на режисьорския дует Кристина Грозева и Петър Вълчанов, почнал като план на " София мийтингс ", беше почетен с най-голямата и влиятелна премия " Кристален глобус " за най-хубав филм на 54-тия интернационален кино фестивал в Карлови Вари. Филмът е копродукция сред България и Гърция и завоюва оценката в съревнование с още 11 заглавия в главната конкурсна стратегия, научи ДУМА от Светлана Дамянова от прес офиса на " Арт фест ".

Това е извънреден триумф за българското кино и следващото доказателство за креативния капацитет на двамата надарени създатели. В продължение на 16 години " София мийтингс " обезпечава опция за започване и развиване на нови български планове, които откриват своите копродуценти и биват селектирани за международни министър председатели. Дебютният филм на Кристина Грозева и Петър Вълчанов " Урок " и вторият им филм " Слава ", завоювали интернационално самопризнание и награди от десетки кино фестивали в целия свят, също са получили своя старт на " София мийтингс ".

Американските актриси Джулиан Мур и Патриша Кларксън бяха наградени за изключителни заслуги към международното кино. Организаторите на фестивала оповестиха, че са взели участие 177 кино лентата, а за прожекциите са били продадени над 139 000 билета.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР