Най-новият член на Националната хокейна лига на САЩ и Канада

...
Най-новият член на Националната хокейна лига на САЩ и Канада
Коментари Харесай

Вегас Голдън Найтс уволни треньора и назначи нов

Най-новият член на Националната хокейна лига на Съединени американски щати и Канада - Вегас Голдън Найтс, уволни старши треньора си Джерард Галант и назначи на негово място Питър ДеБур. Това е седмата рокада на треньорския пост в тим от НХЛ от началото на сегашния сезон.

Галант, който бе първият ментор в историята на "златните рицари ", реализира 118 победи в 213 срещи и изведе отбора до финала за купа "Стенли " през сезон 2017/18, който бе първият за отбора в лигата.

От началото на сезона отборът от Лас Вегас има 24 победи, 19 загуби и 6 загуби отвън постоянното време, като заема осмо място в Западната конференция и пето в Тихоокеанската дивизия. Заедно с Галант клуба напуща и помощникът му Майк Кели.

Новият старши треньор Питър ДеБур е някогашен ментор на Флорида Пантърс, Ню Джърси Девилс и Сан Хосе Шаркс, като има 12 сезона зад тила си. През 2012 година той игра край за "Купа Стенли " с "дяволите ", само че отстъпи в шест мача на Лос Анджелис Кингс. ДеБур бе уволнен от Сан Хосе на 11 декември предходната година. Неговият дебют отпред на Вегас Голдън Найтс се чака да бъде в четвъртък в дуела с Отава Сенатърс.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР