Най-новите професионални паралелки, които ще бъдат обявени за прием тази

...
Най-новите професионални паралелки, които ще бъдат обявени за прием тази
Коментари Харесай

Кметът на Бургас представи нови специалности в гимназиите пред бизнеса

Най-новите професионални паралелки, които ще бъдат оповестени за банкет тази образователна година са свързани с най-съвременните софтуерни системи в автоиндустрията – „Електрически транспортни средства“ в Професионалната гимназия по превоз и „Ремонт на летателни апарати“ в Мехонотехникума. Заедно с въведените скоро „Мехатроника“ и „Автомобилна мехатроника“, новите специалности ще отговорят на търсенето на готови фрагменти за бизнеса. В първата година учениците, признати в новите специалности, ще учат интензивно британски език, програмиране, механика и математика.

„Целта ни е учениците, откакто завършат образованието си в професионалните гимназии да останат да работят и да се осъществят тук, в родния си град. Сигурен съм, че визитата при вас и множеството процедура на терен ще ги стимулира да учат повече и да се стараят да станат по-добри в професията“. Това съобщи кметът на Бургас Димитър Николов.

Той показа новата стратегия „Професии и бъдеще“, която има за цел да модернизира професионалното обучение в града.
В срещата с представители на автомобилната промишленост взеха присъединяване още зам.-кметът по обучение Йорданка Ананиева, началникът на РУО-Бургас Виолета Илиева, шефът на Индустриален и логистичен парк Стамен Стамов и други

Представителите на автомобилната промишленост одобриха новата просветителна тактика на Общината и дадоха обещание да оказват помощ в оборудването на кабинетите и работилниците в двете професионални гимназии като дават модерни мотори, елементи, скоростни кутии и програмен продукт от автомобилостроенето, с които да се образоват децата. Фирмите показаха подготвеност да си сътрудничат с учебните заведения като изпращат свои чиновници в гимназията и одобряват в базите и сервизите си възпитаници да практикуват наученото в действителна среда.

Програмата „Професии и бъдеще“ е резултат от двегодишните старания на Община Бургас, зад които стоят поредност от експертни срещи на локалната администрация и професионалните учебни заведения с бизнеса и разискване на действителните условия и потребности на пазара на труда.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР