Най-новата пиеса на Яна Борисова “С гръб към залеза ще

...
Най-новата пиеса на Яна Борисова “С гръб към залеза ще
Коментари Харесай

Стефан Вълдобрев и Алекс Сърчаджиева за първи път заедно в пиеса

Най-новата пиеса на Яна Борисова “С тил към залеза ” ще се играе премиерно на 16 ноември в спектакъл “Сълза и смях ”, София. Постановката събира за първи път на една сцена Стефан Вълдобрев, Александра Сърчаджиева, Петър Антонов и Ива Доро, които създателите на спектакъла назовават: “изумителен букет от гений и ентусиазъм ”.  “С тил към залеза ” споделя две разнообразни любовни истории през погледа на всеки един от участниците в тях. Действието ще ни срещне с четирима герои - двама мъже и две дами, които беседват за любовта, за разминаванията, за разделите и за хубостта.



Професионален готвач със личен ресторант и телевизионно шоу (Стефан Вълдобрев); неговата асистентка, по която той е мощно пристрастен (Александра Сърчаджиева); международно прочут пианист (Петър Антонов); писателка, която издава бестселър, описващ провалената връзка сред нея и пианиста (Ива Доро). Благодарение на книгата-бестселър, орисите на четиримата се преплитат. “Те стартират да поддържат връзка и споделят всичко, което всеки един от тях счита за истина и за свои прочувствени права, на които упорства и брани. Имено това ражда нелепи, неуместни, красиви и вълнуващи обстановки и мечтания. Съдбата на всеки един от героите е неповторима, странна, смешна и покъртителна. “Една извънредно нежна и ужасно смешна история за красивата страна на тъгата, за залезите, танцуването и готвенето като изкуство. ” - Яна Борисова.

Това е третият театър на режисьора Димитър Коцев-Шошо и Яна Борисова, които през последните години потвърдиха изключителното си наличие на театралните подиуми у нас и в чужбина. След големия триумф на пиесата “На живо ” с присъединяване на Александра Сърчаджиева, получил премия Аскеер за най-хубав театър за 2021г., номинация за премиите Икар и Аскеер за драматургичен текст и хитовата пиеса “Място, наречено Другаде ”, Димитър Коцев-Шошо и Яна Борисова още веднъж се събират, с цел да продължат взаимната си работа, която потвърдено вълнува и притегля публиката. Сценографията на спектакъла е на Елис Вели, музиката - на Милен Кукошаров.

“Актьорите в тази режисура са вдъхновяващи и доста надарени. Наша остаряла фантазия беше да ги съберем дружно на една сцена. Познавам всеки един от тях, само че всякога ги преоткривам и не престават да ме изненадват. Това е история, която вълнува, разсмива до сълзи и допира онази невидима част от нас, която е доста красива, а всички крием. Стефан, Александра, Петър и Ива съумяват да го създадат по извънреден метод. ” - споделя Димитър Коцев-Шошо.

Билети за спектакъла “С тил към залеза ” към момента могат да бъдат закупени в мрежата на Eventim и на касата в спектакъл “Сълза и смях ”. Продуценти на представлението са Арт Театър и Контраплан.
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР