Най-новата бета версия на WhatsApp предлага нов екран, наречен Third-party

...
Най-новата бета версия на WhatsApp предлага нов екран, наречен Third-party
Коментари Харесай

WhatsApp работи върху междуплатформени съобщения

Най-новата бета версия на WhatsApp предлага нов екран, наименуван Third-party chats, който може да му разреши да работи с други приложения за известия. Към момента страницата е празна, нейното наличие може да алармира, че WhatsApp приготвя такава функционалност, с цел да се съобрази със Закона за цифровите пазари (DMA) на Европейския съюз.

През юли Европейски Съюз разгласи, че седем софтуерни колоси с над 7,5 милиарда $ оборот — Alphabet, Amazon, Apple, притежателят на TikTok ByteDance, Meta, Microsoft и Samsung — би трябвало да съблюдават всички нови правила на Европейски Съюз за цифровия пазар. Основен принцип на DMA е, че на те би трябвало да разрешават оперативна съгласуемост с трети страни. Миналата седмица Европейската комисия дефинира основни правила за Meta, WhatsApp и Messenger.
-->
Това значи, че Meta би трябвало да направи по този начин, че WhatsApp да работи в колаборация с други приложения за известия на трети страни като Signal и Telegram от март 2024 година Това ще разреши на потребителите на тези приложения да се свързват с хора в WhatsApp, даже и да нямат акаунт в WhatsApp – макар че потребителите на WhatsApp може да откажат. Все още няма информация за това какви функционалности ще бъдат налични с кръстосани известия, само че се допуска, че криптирането от край до край ще бъде непокътнато.

Приложението iMessage на Apple  не е една от 22-те основни услуги, упоменати в DMA, тъй че фантазията на Гугъл Apple да поддържа RCS известия може да не се реализира скоро. App Store обаче ще бъде обиден.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР