Най-неприятните прогнози се сбъднаха, заяви финансистът Емил Хърсев Инфлацията в

...
Най-неприятните прогнози се сбъднаха, заяви финансистът Емил Хърсев Инфлацията в
Коментари Харесай

Експерет обяви стряскаща цена за бензина, поскъпването - пон...

Най-неприятните прогнози се сбъднаха, съобщи финансистът Емил Хърсев

Инфлацията сега е в пика си. Скокът на цените ще продължи най-малко до пролетта. Основният мотор за това е високата цена на енергоносителите. Това сочат прогнозите на МВФ, Европейска комисия, Световната банка, Европейска банка за възстановяване и развитие.

Това съобщи в студиото на „ Здравей, България” по NOVA финансистът доцент Емил Хърсев.



„ Видяхме, че най-неприятните придвижвания, които се чакаха, сякаш се случиха. Едно от тях е цената на петрола. Тя доближи цената от 2014 година Достигнем ли равнището от 2006-а – 140 $ за барел, с новата политика на ограничения с биодобавки, бензинът може да доближи 3 лева”, уточни той.

„ Финансистите мерят инфлацията с растежа на показателя на потребителските цени. Аз бих споделила, че инфлацията още значи понижаване на цената на парите на хората. Дали с приходите в България те могат да посрещнат потребностите си? Обикновено специалистите приказват за засилена политика по приходите на страната. Аз обаче съм малко скептична. Държавата може да повлияе на заплатите на държавните чиновници, на пенсиите и минималната работна заплата”, съобщи от своя страна някогашният министър на труда и обществената политика Христина Христова.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР