Най-неочаквано бе изсечена гора на ул. Войводина могила №24 в

...
Най-неочаквано бе изсечена гора на ул. Войводина могила №24 в
Коментари Харесай

Съветник от БСП гневен за изсечената гора в Овча купел

Най-неочаквано бе изсечена гора на ул. „ Войводина могила ” №24 в кв. „ Овча купел “ – остаряла част. Обемът на изсечените дървета и растения най-вероятно е еднакъв или по-голям от този на единствения нов парк в София през последните 30 години - „ Възраждане “. Скоро по-късно идват и строителни машини наети от компания твърдяща, че теренът е частна благосъстоятелност. Това заяви Борис Цветков – ръководител на Българска социалистическа партия – Искър и член на Дискусионен клуб за обществена локална политика.

„ Промените в строителните проекти в този регион не са били обект на публично разискване, макар че касаят хиляди жители. Има обосновани подозрения за собствеността на терена “, изясни Цветков и добави, че митингите на жителите доведоха до заричане от страна на районния кмет да спре градежа, до момента в който не се обясни законността му. Въпреки обещанието, единствено 2 дни след изборите, кметът е дал позволение за продължение на градежа.

Ето за какво Борис Цветков се обръща към отрасловия заместник-кмет Десислава Билева и към ръководителя на Комисията по запазване на околната среда, земеделие и гори Лорита Радева с няколко съответни въпроса.

„ С чие позволение е изсечена гората и растителността на въпросния терен, при изискване, че някои от дърветата са предпазени типове, а е и интервал на гнездене на пойни птички, измежду които има също предпазени типове? Защо не е дадена опция за публично разискване на това деяние “, пита социалистът.

Цветков слага и въпросите какви дейности са планувани за компенсиране на това изсичане на част от „ белия дроб “на София, както и какви наказания ще бъдат наложени на отговорните за сечта лица и компании.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР