Най-накраят политиките на Европа започват да стават адекватни. Това коментира

...
Най-накраят политиките на Европа започват да стават адекватни. Това коментира
Коментари Харесай

Трайчо Трайков: Най-накрая политиките на Европа започват да стават адекватни

Най-накраят политиките на Европа стартират да стават съответни. Това разяснява за утринния блок " Добро утро, България " на Радио " Фокус " Трайчо Трайков, министър на стопанската система, енергетиката и туризма в държавното управление на ГЕРБ и Бойко Борисов (2009 до 2012).

" Досега се разчиташе, че пазара ще се намести самичък, а във връзка с Русия огромните страни обичайно смятаха, че могат да подсигуряват за себе си по-добри покупко-продажби от дребните и няма за какво да се ангажират с общи дейности. През 2014 година след анексирането на Крим имаше някакво оживление, тогава беше назначен еврокомисар с сектор общ енергиен пазар. После отново заглъхнаха дейностите, откакто се поуспокоиха нещата, и трябваше да пристигна ножът до кокала, Европа да се опита да се откри пътищата за своята не споделям цялостна самостоятелност, само че опция да се реагира на отпадането на всеки един снабдител на енергиен запас ", разяснява Трайков.

Той сподели още, че сега българските енергийни компании, производителите на електрическа енергия генерират големи облаги. " И в този смисъл аз не считам, че би трябвало да се приказва за каквото и да е ограничение на износа. По-скоро посредством механизъм за ребалансиране на облаги по това произвеждане и експорт би трябвало да бъдат преразпределени тези облаги при пострадалите ", посочи Трайчо Трайков.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР