Най-мощното оръжие на руския президент Владимир Путин е енергийната му

...
Най-мощното оръжие на руския президент Владимир Путин е енергийната му
Коментари Харесай

Плевнелиев вкарал Путин в приключение. Култова история

Най-мощното оръжие на съветския президент Владимир Путин е енергийната му монополна позиция. Рано или късно Европа ще се освободи от зависимостта от " Газпром " и се надявам това да стане скоро, съобщи президентът на България сред 2012 и 2017 година Росен Плевнелиев.

" Искам политиците ни да се разсънят и да се върнат към целите за либерализация и диверсификация. 2008 и 2021 година Газпром не се държи пазарно ", сподели той пред bTV.

На въпрос виждал ли се е персонално с Путин, Плевнелиев отговори: " Здрависах се с него. Това не беше среща и не бе планувана, само че бе доста необичайно и забавно.

Стана на закриването на олимпийските игри в Сочи. Там за по-малко от 1 минута се срещнах с Путин. Той добре знаеше кой съм и че съм от неговите огромни критици ".

" Путин ми подаде ми ръка и сподели: " Благодаря, че уважихте церемонията за закриването на Олимпийските игри, уважаеми господин Президент ".

А аз му споделих на български: " Уважаеми господин президент, приветствам ви за сполучливото показване на Русия на Олимпийските игри ", описа още той.

Плевнелиев добави, че Путин му е споделил: " Вие сте първият президент, който не ми приказва на съветски. Всички българи приказват съветски ", а той му дал отговор: " Аз ви приказвам публично на моя език, както вие ми говорите на вашия, само че, в случай че желаете, може да минем на немски, какъвто и двамата приказваме ".

" Това доста ядоса Путин и той продължи по веригата ", сподели още Плевнелиев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР