Най-мощната ракета, която е в употреба в момента, извърши първия

...
Най-мощната ракета, която е в употреба в момента, извърши първия
Коментари Харесай

Нов успешен полет на Falcon Heavy

Най-мощната ракета, която е в приложимост сега, извърши първия си търговски полет, съобщи БГНЕС.
Falcon Heavy на SpaceEx излетя от същата площадка на космодрума Кейп Канаверал, от която започваха в предишното задачите Аполо на НАСА. На борда на високата колкото 23-етажна постройка ракета беше спътникът Арабсат 6А, който се изстрелва от Саудитска Арабия, с цел да предава ефирен и телефонен сигнал, както и интернет в Близкия Изток, Африка и Европа.

And congrats to @spacex on their incredibly landing of all three cores of the #FalconHeavy after a successful launch! pic.twitter.com/n9uHrnM5GL
— Bobak Ferdowsi (@tweetsoutloud) 12 април 2019 година
И трите съществени съставния елемент на Falcon Heavy се завърнаха сполучливо на Земята. Около 3 минути след отделянето от повърхността, първите две ракети носители се разкачиха и кацнаха назад. Последната изведе спътника в Космоса и към 10 минути след първите две също кацна по проект.
За SpaceEx на милиардера Илън Мъск беше доста значимо огромната ракета да се показа сполучливо, тъй като продължава битката с алианса сред Boeing и Lockheed Martin, както и с Blue Origin на най-богатия човек в света Джеф Безос за военните поръчки за галактически изстрелвания, които носят милиарди долари.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР