Най-много сигнали за купен и корпоративен вот има за партиите

...
Най-много сигнали за купен и корпоративен вот има за партиите
Коментари Харесай

Демерджиев: Сигналите за купен и корпоративен вот - най-много за ГЕРБ и ДПС


Най-много сигнали за платен и корпоративен избор има за партиите ГЕРБ и Движение за права и свободи. Но " съвсем няма партии, за които няма сигнали ". Това разгласи служебният вътрешен министър Иван Демерджиев след края на изборния ден.

По думите му нарастването на броя сигнали за нередности в изборния развой е 100% спрямо вота на 2 октомври 2022 година

" Изборният ден мина умерено и хората съумяха да упражнят правото си на глас. Нямаше съществени нарушавания и съществени сигнали, които да препятстват огромни групи от хора да упражнят правото си на глас. Имаше досъдебни производства и арестувани, само че това не е нещо извънредно ", сподели още Демерджиев, представен от Нова тв.

За множеството случаи на арестувани, вицепремиерът изясни: „ Предупредих още при започване на предизборната акция, че с връщането на хартиената бюлетина интензивността на тези, които се пробват да манипулират вота, става по-висока. Това се удостовери. Имаме доста повече сигнали ", добави той.

Демерджиев разгласи, че е открито от кое място идва офанзивата с бомбените закани в учебните заведения. „ Трябва да разграничим офанзивите на две елементи. Първата беше хибридна, която не беше от България. Там работят партньорските служби. Другата бяха възпитаници. Не мисля, че задачата на учениците бяха изборите ", сподели още министърът.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР