Най-малкото било на 18 месецаЧетиридесет и пет деца са загинали

...
Най-малкото било на 18 месецаЧетиридесет и пет деца са загинали
Коментари Харесай

45 деца загинали при атентатите в Шри Ланка

Най-малкото било на 18 месеца

Четиридесет и пет деца са починали и още десетки са ранени при бомбените атентати против християнски църкви и хотели в Шри Ланка в неделя, заяви основаният в Женева Фонд на Организация на обединените нации за деца - УНИЦЕФ, представен от ДПА.

Най-малкото от 13-те деца, убити при гърмежа в град Батикалоа, е било на 18 месеца, сподели представителят на УНИЦЕФ Кристоф Булиерак. При детонацията в църквата " Св. Себастиан " в Негомбо са починали 27 деца. Потвърдена е и гибелта на 5 деца чужденци.

„ Нито едно дете не би трябвало да изпитва такава сърцераздирателна преживелица и никои родители не би трябвало в никакъв случай да губят децата си при такива ужасяващи условия ", уточни Булиерак. Той добави, че доста деца също по този начин са изгубили родителите си при бомбените офанзиви, осъществени точно на Великден.

Групировката " Ислямска страна " пое през днешния ден отговорност за атентатите, при които бяха убити минимум 321 души, само че не показа доказателства за изказванието си, предадоха международните организации.

Изявлението на екстремистката формация беше публикувано от нейната осведомителна организация Амак. " Извършителите на нападението, при което бяха взети на прицел жители на страните от обединенията и християни в Шри Ланка оня ден, са бойци на " Ислямска страна ", съобщи групировката. Тя не показа фотоси или видеозаписи, които да демонстрират атентатори да се вричат във честност на групировката.

" Ислямска страна ", която загуби цялата територия, следена в миналото от нея в Ирак и Сирия, е правила по-рано редица неподкрепени изказвания за вдишване на отговорност, отбелязва Асошиейтед прес. Властите в Шри Ланка упрекват локална ислямска екстремистка формация за атентатите в неделя.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР