Най-малко трима души загинаха, след като взрив разруши частично Кримския

...
Най-малко трима души загинаха, след като взрив разруши частично Кримския
Коментари Харесай

Най-малко трима загинали при взрива на Кримския мост


Най-малко трима души починаха, откакто гърмеж унищожи отчасти Кримския мост - най-дългият в Европа. Предполага се, че жертвите са пътували в автомобил, който е бил на метри от избухнал на моста камион.

Москва упрекна Киев за детонацията. От офиса на украинския президент обявиха, че това е единствено началото.

Кримският мост е единствената директна връзка сред Русия и анексирания от Москва през 2014 година полуостров. От началото на войната той се употребява за доставки, както и за доставяне на съветските войски в Южна и Източна Украйна. Затова мостът се счита за стратегическа цел за Киев.

Мощната детонация раздрусва Кримския мост минути след 6 ч. сутрина. Камери за видеонаблюдение демонстрират голяма огнена топка, поглъщаща част от моста. На километри се чува гръм.

„ Руският следствен комитет образува наказателно дело за случая на Кримския мост. Взривен е камион, което е довело до пламването на 7 цистерни с гориво на трен, пътуващ към Кримския полуостров. В резултат отчасти се срутват две платна за коли “, заяви Светлана Петренко, представител на съветския Следствен комитет.

Според съветника на украинския президент - Михайло Подоляк, това е единствено " началото ".

" Крим, мостът, началото. Всичко нелегално би трябвало да бъде разрушено. Всичко откраднато би трябвало да бъде върнато на Украйна. Русия би трябвало да бъде изгонена от всяка територия, която е окупирала ", отбелязва Михайло Подоляк.

Руското външно министерство съобщи, че " реакцията на киевския режим е удостоверение за неговата терористична природа ".
Снимка: EPA

В Киев мнозина посрещнаха новината с наслада, до момента в който се снимаха с рисунка, изобразяваща гърмежа.

10 часа след детонацията част от моста беше отворен за леки коли. Освен практическо, взривяването на 19-километровия Кримски мост има и алегорично значение.

При откриването му през 2019 година Владимир Путин персонално подкара трен по оборудването.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР