Най-малко седем души загинаха при голям пожар днес в руски

...
Най-малко седем души загинаха при голям пожар днес в руски
Коментари Харесай

Поне 7 загинаха при пожар в секретен руски военен институт

Най-малко седем души починаха при огромен пожар през днешния ден в съветски боен проучвателен институт, предава ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция. Руската организация се базира на източник от избавителните служби, който твърди, че броят на жертвите може да нарасне. Първоначалните данни бяха за петима починали и 25 потърпевши.

Пожарът горящ във боен проучвателен институт в град Твер, на 160 километра северозападно от столицата Москва, съобщава и Франс прес, която също се позовава на избавителните служби.

Руска телевизия излъчи фрагменти с гъст черен пушек, издигащ се над внушителната четириетажна постройка на Централния проучвателен институт на съветските въздушно-космически сили.

Според очевидци, представени от малкия екран, няколко чиновници на института са скочили през прозорци на горните етажи, с цел да избягат от пламъците, обхванали 1000 кв. м повърхност. 

Седем от ранените са били приети в болница, в това число трима в интензивно поделение, заяви представител на Тверската регионална болница, представен от формалната организация ТАСС.

По предварителна информация пожарът може да се дължи на остарялата електрическа апаратура на постройката, заяви ТАСС. 

Според съветското министерство на защитата институтът се занимава с проучвания, свързани с въздушно-космическата защита, както и с създаването на нови системи за противовъздушна защита.

Смъртоносните пожари, породени от остарели електрически съоръжения или неспазване на стандартите за сигурност, остават постоянно събитие в Русия, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР