Най-малко пет души загинаха в резултат на пожар в една

...
Най-малко пет души загинаха в резултат на пожар в една
Коментари Харесай

5 станаха жертвите на пожара в COVID болница в Букурещ /снимки/

Най-малко пет души починаха вследствие на пожар в една от огромните лечебни заведения в Букурещ, където са лекувани пациенти с COVID-19, съобщи Асошиейтед прес.
Огънят горящ към 5 ч. сутринта (местно и българско време) на партерния етаж на болница "Матей Балш " в Букурещ. Евакуирани бяха над 100 души, предава Българска телеграфна агенция.



Все още неизяснен брой хора са потърпевши при пожара преди огнеборците да съумеят да го потушат, показва АП. Причината за случая се проверява.
Президентът Клаус Йоханис дойде през днешния ден по обяд в болничното заведение, оповестява Аджерпрес. От сутринта там се намират ръководителят на Департамента за изключителни обстановки Раед Арафат, министърът на опазването на здравето Влад Войкулеску и префектът на Букурещ Траян Бербечану.
Властите оповестиха, че 53 пациенти са трансферирани в други лечебни заведения в румънската столица и че всички са в устойчиво положение.
Това е третият сходен случай за последните месеци. При пожар в поделение за интензивна терапия на COVID-19 в град Пятра Нямц (Североизточна Румъния) през ноември починаха 10 души. През декември при пожар в психиатрична болница в същия регион почина още един човек.
"На партера на постройката гореше огън. Имаше доста пушек, имаше заплаха да се популяризира към втория етаж ", сподели Орландо Шкиопу, началник на звеното за интервенция на мястото на случая.
Ръководителят на департамента за изключителни обстановки Раед Арафат посочи, че всички починали са пациенти на болничното заведение. Трима души са били открити мъртви, а спасителите са пробвали да реанимират четвърти потърпевш, само че без триумф. По-късно денем управляващите оповестиха, че тялото на пета жертва на случая е било открито в баня в лечебното заведение.
В болничното заведение "Матей Балш " бе проведено началото на акцията по имунизация против COVID-19. До момента в Румъния са регистрирани над 700 000 инфектирани с новия ковид и близо 18 200 смъртни случая.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР