Най-малко деветима пакистански войници бяха убити днес в Югозападен Пакистан

...
Най-малко деветима пакистански войници бяха убити днес в Югозападен Пакистан
Коментари Харесай

Деветима войници загинаха при експлозия в Пакистан

Най-малко деветима пакистански бойци бяха убити през днешния ден в Югозападен Пакистан на фона на повишаване на яростните офанзиви в страната, предадоха международните организации.

Поне 9 бойци от паравоенните Сили на Белуджистан бяха убити при детонацията , сподели Иджяз Ахмад – представител на локалната полиция.

Войниците пътували с рейс в региона Качхи на провинция Белуджистан, когато транспортното средство се взривило, сподели представителят. Причината за детонацията не е известна.
Други 16 бойци са били ранени, а броят на починалите може да нарасне.

Никоя организация не е поела досега отговорност за нападението.

След като през ноември траялите месеци мирни договаряния сред Исламабад и укриващите се в Афганистан талибански бойци се провалиха, насилието в Пакистан се усили. 

Преговорите се организираха с посредничеството на мрежата Хакани на афганистанските талибани.

Белуджистан е най-голямата провинция на Пакистан и граничи с Афганистан и Иран . Тя постоянно е обект на набези на ислямистки бойци, религиозни групи и националистически сепаратисти.

Голяма част от насилието е обсъждана като реакция на бунтовниците на капиталовите проекти на Пекин в района за свързване на китайския Синцзян-уйгурски самостоятелен регион с Арабско море посредством шосейна и железопътна мрежа в Белуджистан.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР