Най-малко четирима души са загинали при катастрофалните пожари, които бушуват

...
Най-малко четирима души са загинали при катастрофалните пожари, които бушуват
Коментари Харесай

Пожарите в Австралия взеха 4 жертви

Най-малко четирима души са починали при пагубните пожари, които бушуват от седмица в Австралия, съобщи Агенция Франс Прес.

Последната открита жертва е 58-годишен мъж, още веднъж от щата Нов Южен Уелс.

Противопожарната работа на Австралия предизвести преди дни за най-опасните горски пожари в историята на страната. Нов Южен Уелс - най-населеният щат - е изправен пред невиждана злополука.

В щата бяха регистрирани 60 горски пожара, като 40 са отвън надзор. Има близо 50 пожара в Куинсланд, а също по този начин управляващите се борят с огнена буря в Западна и Южна Австралия.

Стотици къщи са унищожени и над 1 милион хектара (2,5 милиона акра) земя изгорени в пламъци.

Големите пожари са вследствие на високите температури, над 30 градуса по Целзий, и мощни ветрове. Около 1300 пожарникари от цялата страна ще се включат в опитите за потушаване на пожарите.

В същото време политиците отхвърлят да дават отговор на въпроси дали климатичните промени са фактор за пожарите. Консервативното държавно управление на страната е подложено на критика за бездействието си в битката против климатичните промени.

Въглеродните излъчвания в Австралия не престават да се усилват, като са достигнали рекордни равнища през предходната година.

Правителството твърди, че ще извърши уговорките си към Парижкото съглашение, само че това се слага под въпрос от учените. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР