Най-малко 816 са цивилните жертви в Украйна и над 1300

...
Най-малко 816 са цивилните жертви в Украйна и над 1300
Коментари Харесай

Най-малко 816 са цивилните жертви и над 1300 са ранените от началото на войната в Украйна



Най-малко 816 са цивилните жертви в Украйна и над 1300 са ранени от началото на войната, оповестяват от Службата на Върховния комисар за правата на индивида към Организация на обединените нации.

В 23-ия ден от началото на войната съветските сили са обкръжили 4 огромни града в страната, само че не бележат прогрес в настъплението. Руски ракети поразиха летище покрай град Лвов, където стотици хиляди украинци откриха убежище  и един от дребното региони в страната, незасегнати до този миг от военните дейности. Тоня Димитрова с резюме.

6 съветски ракети поразиха цех за поддръжка на самолети край Лвов тази заран покрай границата с Полша. Един човек почина, а четирима са ранени.

" Ударът против град Лвов е следващото доказателство, че врагът не се бие с украинските войски, а с цивилните, дамите, децата, бежанците. Няма нищо свято за тях ".

На изток вторият по величина град Харков е обграден, само че към момента не е високомерен от съветските сили. Центърът на града е подложен на бомбардировки и артилерийски обстрел. Разрушена е 6-етажна постройка на гимназия. Загинал е един човек, а различен е покрит под руините.

По на север в Суми също се водят сражения.

Киев и регионът северно от столицата остава под украински надзор, а съветските сили се намират на 15 километра от града. За потърпевши се оповестява в столицата Киев, където парчета от изстпреляна ракета провокираха пожар в жилищна постройка. Според управляващите в столицата 222-ма души са убити в града от началото на войната, измежду тях 60 цивилни и 4 деца. Украинските сили си резервират контрола и върху северния град Чернигов, където съветските войски се прегрупират и превъоръжават.

На юг в Мариупол продължава интервенцията по търсене на оживели в  бомбоужището на театъра, който беше изумен от бомбардировка в сряда.



Президентът Володимир Зеленски съобщи:

" Към този час са избавени 130 души. Има още стотици хора от Мариупол, затрупани под руините. макар обстрела, макар компликациите, ще продължим избавителната интервенция ".

Русия разгласи, че нейни сили и проруски сепаратисти водят през днешния ден сражения в центъра на Мариупол.

Подразделения на Донецката национална република водят боеве с украинските националисти в центъра на град Мариупол. Това заяви на брифинг в Москва представителят на съветското министерство на защитата Игор Конашенков:

" В Мариупол подразделенията на Донецката национална република с поддръжката на съветските въоръжени сили стягат обръча на обсадата и водят боеве срещу националистите в центъра на града ".

За починали цивилни при обстрел се оповестява и в Краматорск. Украинските сили не престават да оказват опозиция и в Николаев, последният град на брега на Черно море преди Одеса.
Според украинската войска към 14 200 съветски бойци са убити от началото на войната.

9 филантропични коридора разгласи през днешния ден вицепремиерът Ирина Верешчук, а международната стратегия по прехраната към Организация на обединените нации предизвести, че войната в Украйна унищожава веригите за хранителни доставки  и това може да докара до апетит по света.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР