Най-малко 34 милиона работници в Латинска Америка и Карибския басейн

...
Най-малко 34 милиона работници в Латинска Америка и Карибския басейн
Коментари Харесай

Пандемията е струвала 34 милиона работни места в Латинска Америка и Карибите

Най-малко 34 милиона служащи в Латинска Америка и Карибския басейн са изгубили работата си преди и по време на пандемията от новия ковид, заяви Международната организация по труда (МОТ), представена от ДПА.

Пандемията аргументи криза от невиждан мащаб и дълготрайност в района, който е измежду най-засегнатите от позиция на работни часове и трудови приходи, уточни МОТ. Организацията предвижда стесняване от 9,4 % на районния БВП през 2020 година

В девет страни, представляващи 80 % от общата претовареност в района, 34 милиона служащи са изгубили работата си през първата половина на годината, сочи отчет на организацията. През първите три тримесечия на 2020 година работните часове са намалели с 20,9 %, а трудовите приходи са паднали с 19,3 на 100.

В Аржентина към 40,9 % от популацията в този момент живее под прага на беднотия, което е нарастване с 5,5 % по отношение на първата половина на 2019 година, сочи формалната статистика.

Този район е измежду най-засегнатите от пандемията. Потвърдени са над 16,4 милиона инфектирани и над 550 000 смъртни случая, разгласи в сряда Панамериканската здравна организация.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР