Най-малко 296 души бяха убити и повече от 150 бяха

...
Най-малко 296 души бяха убити и повече от 150 бяха
Коментари Харесай

Нещо страшно се случи в Мароко! Стотици жертви

Най-малко 296 души бяха убити и повече от 150 бяха ранени след земетресение с магнитуд 6.8 по Рихтер, което удари Мароко в петък вечерта, заяви CNN.

Министерството на вътрешните работи на Мароко в събота прикани хората да запазят успокоение и да заобикалят паникатa. В тирада, излъчена по държавните медии, Рашид Ал Халфи, общоприет секретар на вътрешните работи в министерството, сподели, че правителството вече е задействало всички налични запаси за справяне с нещастието.
-->
Множество здания се срутиха след земетресението в петък вечер югозападно от град Маракеш в Мароко, демонстрираха фрагменти, излъчени от държавната телевизионна станция Al-Aoula.

Хиляди хора избягаха от къщите и жилищните си здания, откакто Националният институт по геофизика на страната предизвести за вторични земетресения. Епицентърът на труса е бил в град Игил в провинция Ал Хауз в района Маракеш-Тенсифт-Ел Хауз в Мароко. Институтът оповестява за магнитуд 7.2 по Рихтер.

Земетресението е записано малко след 23 часа локално време на относително дребна дълбочина от 18,5 километра, съгласно Геоложката работа на Съединени американски щати. Епицентърът е бил в планините Висок Атлас, ситуиран на към 72 километра югозападно от Маракеш, град с към 840 000 души и известна туристическа дестинация. " Земетресения с подобен размер в района са необикновени, само че не са непредвидени.

От 1900 година не е имало трусове с магнитуд 6 и усетени на по-голяма територия от 500 км от това земетресение и единствено девет трусове са били с магнитуд 5.

Американският орган предвижда, че са евентуални обилни вреди, като означи, че доста хора в региона живеят в здания, които са " мощно уязвими от земетресение ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР