Най-малко 26 палестинци, повечето от които деца, са били убити

...
Най-малко 26 палестинци, повечето от които деца, са били убити
Коментари Харесай

Най-малко 26 палестинци загинаха при израелски въздушен удар в южната част на Газа

Най-малко 26 палестинци, множеството от които деца, са били убити при израелски удар по град Хан Юнис в южната част на Газа. По-рано Израел още веднъж предизвести палестинците в града да се реалокират на запад от линията на бойните дейности, с цел да се понижи шанса за цивилни жертви. Стана ясно и че информационните мрежи в някои региони на линията са били възобновени. За това оповестиха телекомуникационните компании в палестинския анклав.

От Белия дом оповестиха, че президента на Съединените щати Джо Байдън и емирът на Катар шейх Тамим бин Хамад Ал Тани са разискали в телефонен диалог обстановката със заложниците на палестинската ислямистка формация Хамас. Белият дом добави, че Байдън и емирът са се договорили да поддържат връзка по тези въпроси. От своя страна от Организация на обединените нации още веднъж приканиха за намиране на спокойно решение на спора.
Спрете сраженията, с цел да позволите на цивилното население да се придвижи безвредно. Направете го за неустановен интервал от време, с цел да улесните безпрепятствената филантропична реакция. Дайте на хората в Газа опция да си отдъхнат от ужасните неща, които им бяха наложени през последните няколко седмици, и без условия Хамас би трябвало освободят всички заложници.
Мартин Грифитс, заместник-генерален секретар по филантропичните въпроси на Организация на обединените нации

Продължава да се ускорява израелската атака в линията Газа. Израелската войска към момента е в търсене на следи от " Хамас " в болничното заведение “Ал Шифа ”. Военните към момента не са обявили доказателства за съществуването на команден център на Хамас, който е прикрит под комплекса. Хамас и личният състав на най-голямата болница в Газа отхвърлят изказванията.
Днес открихме още подземна инфраструктура, и ДА ние събираме всякаква информация за отвличанията и отвлечените лица. В момента нашите сили работят в региона, като проверяват и ревизират оперативните шахти на територията на болничното заведение.
Контраадмирал Даниел Хагари, представител на израелската войска: 

Расте напрежението и на окупирания Западен бряг. Най-малко петима палестинци са били убити при израелски въздушен удар по бежанския лагер Балата в град Наблус, ситуиран в централната част. Това оповестиха от Палестинският Червен кръст. Израелската войска не е коментирала случая.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР