Най-малко 18 войници ще бъдат санкционирани заради това, че са

...
Най-малко 18 войници ще бъдат санкционирани заради това, че са
Коментари Харесай

В отворено писмо френски военни заплашиха с гражданска война

Най-малко 18 бойци ще бъдат глобени поради това, че са подписали отворено писмо, в което предизвестяват за риска от ``гражданска война`` във Франция и нуждата от битка с ``опасностите`` на ``ислямизацията`` и ``антирасизма``, съобщи в. ``Гардиън``.

В отвореното писмо, оповестено във френското дясно седмично списание Valeurs Actuelles, се споделя още, че антирасистките групи подклаждат ``омраза сред общностите`` поради поддръжката им за събарянето на скулптури на френски фигури от колониални времена.

В писмото, подписано от минимум 18 военнослужещи, в това число четирима офицери, и редица някогашни военни, се споделя, че ``небрежните`` държавни политики ще доведат до безпорядък, изискващ ``намесата на нашите приятели в опасната задача за отбрана на цивилизационните ценности``.

Писмото беше остро разкритикувано от френския министър председател Жан Кастекс, съобщи ``Франс прес``. Според него написаното е самодейност против републиканските правила и достойнството на армията. Всеки един от подписалите се ще се яви пред върховен боен съвет и би могъл да бъде ``пенсиониран незабавно``.

Ситуацията се нажежи в допълнение и от обстоятелството, че водачът на крайната десница във Франция Марин льо Пен употребява случая, с цел да предложения подписалите се да я поддържат на президентските избори във Франция през 2022 година.

Известно е, че основните основатели на писмото са свързани с  крайнодесни антиимиграционни придвижвания във Франция.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР