Най-малко 151 души са загинали, а други 150 са били

...
Най-малко 151 души са загинали, а други 150 са били
Коментари Харесай

Трагедия в Сеул: Най-малко 151 души загинаха в блъсканица на парти за Хелоуин

Най-малко 151 души са починали, а други 150 са били ранени при сблъскване по време на празненствата за Хелоуин в Сеул, оповестиха публични лица. Това е една от най-големите произшествия в Южна Корея, която евентуално ще повдигне съществени въпроси по отношение на стандартите за социална сигурност.

Огромният брой починали се пресмята, откакто хората са били смазани от огромна навалица, която се е изтласкала напред по тясна алея в сеулския квартал Итаевон - главен регион за отдих и нощен живот в столицата.

Чой Сонг-беом, шеф на сеулската пожарна работа " Йонсан ", съобщи, че броят на починалите може да нарасне и че неизяснен брой от ранените са в сериозно положение след блъсканицата в Итауон в събота вечер.

Той уточни, че телата се изпращат в лечебни заведения или в спортна зала, където опечалените членове на фамилията могат да ги разпознават. По-рано той съобщи, че множеството от починалите и ранените са на възраст към 20 години.
 APTOPIX South Korea Halloween Crowd Surge 22302594439999 фотография: AP
На място бяха изпратени над 1700 души от цялата страна, в това число към 520 пожарникари, 1100 служители на реда и 70 държавни чиновници. В изказване на Националната противопожарна организация се споделя, че са мобилизирани всички налични спешни служащи в Сеул.

Приблизително 100 000 души се събраха в Итаевон - покрай бившето седалище на американските военни сили в регион, прочут с модерните питейни заведения, клубове и заведения за хранене - за най-голямото тържество навън за Хелоуин в страната от началото на пандемията. През последните месеци държавното управление на Южна Корея облекчи рестриктивните мерки на COVID-19.

Един от оживелите сподели, че доста хора са паднали и са се преобърнали един върху различен " като домино ", откакто са били избутани от други хора на тясна спускаща се алея покрай хотел " Хамилтън " в Итауон. Оцелелият, с фамилно име Ким, сподели, че някои хора са крещели " Помогнете ми! ", а други са били задъхани. Ким разказва, че е бил блъскан от други хора в продължение на към час и половина, преди да бъде избавен, съгласно сеулския вестник Hankyoreh.

Друг оживял, на име Лий Чанг-кю, споделя, че е видял по какъв начин към петима-шестима мъже стартират да бутат други, преди един или двама да стартират да падат един по един при започване на блъсканицата, съгласно вестника.
 South Korea Halloween Crowd Surge 22302595053204 фотография: AP
Това е най-голямото злополучие, откогато през април 2014 година 304 души, най-вече гимназисти, починаха при потъването на ферибот. Потъването разкри небрежни правила за сигурност и регулаторни пропуски, защото за него частично бяха упрекнати прекалено огромният и неприятно закрепен товар и неприятно подготвен за спешни обстановки екипаж. Щампата в петък евентуално ще провокира обществени рецензии към държавните чиновници за това какво са създали, с цел да подобрят стандартите за социална сигурност след злополуката с ферибота.

Телевизионни фрагменти и фотоси демонстрираха коли за спешна помощ, подредени по улиците на фона на мощно полицейско наличие, и незабавни служащи, които придвижват ранените на носилки. Виждаха се също по този начин чиновници на незабавна помощ и пешеходци, които вършат изкуствено дишане на хора, лежащи по улиците. В един от секторите се вижда по какъв начин парамедици ревизират положението на дузина или повече хора, които лежат неподвижно под сини одеяла.

В изявление за новинарския канал YTN Хванг Мин Хьок, един от посетителите на Итаевон, съобщи, че е било шокиращо да види редици от тела, положени на алеята покрай хотел " Хамилтън ". Той сподели, че в началото чиновниците на незабавна помощ са били претрупани и са оставили пешеходците да се борят да вършат изкуствено дишане на ранените, лежащи на улицата. Хората плачели край телата, сподели той.

Друг оживял на към 20 години сподели, че е избегнал да бъде стъпкан, защото за благополучие е влезнал в бар, чиято врата е била отворена на алеята, заяви осведомителна организация Yonhap. Жена на 20 години на име Пак описа пред Yonhap, че тя и други хора са стояли в профил на алеята, до момента в който други са попаднали по средата.

Южнокорейският президент Юн Сук Йол направи изказване, в което прикани формалните лица да обезпечат бързо лекуване на ранените и да преразгледат сигурността на местата за празнуване. Той също по този начин инструктира Министерството на здравеопазването бързо да изпрати екипи за здравна помощ при бедствия и повреди и да обезпечи кревати в близката болница за лекуване на ранените.

Столичното държавно управление на Сеул разгласява незабавни текстови известия, в които приканва хората в региона бързо да се върнат по домовете си.

В предишното в Южна Корея е имало няколко смъртоносни стълкновения.

През 2005 година 11 души починаха, а към 60 бяха ранени при навалица на поп концерт в южния град Сангджу. През 1992 година тийнейджърка почина, а десетки други бяха ранени по време на навалица на концерт на американската поп група New Kids on the Block в Сеул.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР