Най-малко 15 природни бедствия са били свързани с изменението на

...
Най-малко 15 природни бедствия са били свързани с изменението на
Коментари Харесай

Огромните щети през годината заради променения климат

Най-малко 15 естествени бедствия са били свързани с изменението на климата през тази година и са нанесли вреди за над 1 милиард $. 7 от тях костват минимум 10 милиарда $.

Това заяви английската благотворителна организация „ Кристиан Ейд “, представена от БГНЕС. Тази година е втората най-гореща година в историята и всяко от бедствията в отчета има връзка с изменението на климата, настояват от организацията.

" Екстремното време, подхранвано от изменението на климата, е блъснало всяко кътче на земното кълбо през 2019 година От Южна Африка до Северна Америка и от Австралия и Азия до Европа - наводнения, стихии и пожари, донесли безпорядък и опустошения ", се споделя в известието.

Съставяйки отчета си по публични данни, оценки на неправителствени организации и органи за подкрепяне, научни изследвания и медийни отчети, английската благотворителна организация съобщи, че бедствията изселват милиони и предизвикват всеобща гибел.

Седем от бедствията са нанесли вреди за над 10 милиарда $ (9 милиарда евро).

Сред тях са наводненията, опустошили Северна Индия, тайфуна „ Лекима “ в Китай, урагана „ Дориан “ в Съединени американски щати, наводненията в Китай, наводненията в междинните и южните американски щати, тайфуна „ Хагибис “ в Япония и калифорнийските пожари - най-скъпата покруса на стойност 25 милиарда $.

„ Тези числа евентуално са снижени, защото постоянно демонстрират единствено застрахователни загуби и не постоянно регистрират други финансови разноски, като загуба на продуктивност и непокрити загуби “, се споделя още в разбора.

Организацията декларира, че преобладаващото болшинство от смъртните случаи са породени единствено от две събития в Индия и Южна Африка, като назова това " отражение на обстоятелството, че най-бедните хора в света заплащат най-високата цена за последствията от климатичните промени ".

" За разлика от тях, финансовите разноски пък са най-големи в по-богатите страни: Япония и Съединени американски щати претърпяха три от четирите най-скъпи събития ".

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР