Най-малко 14 души са загинали при катастрофата на пътнически самолет

...
Най-малко 14 души са загинали при катастрофата на пътнически самолет
Коментари Харесай

Пътнически самолет катастрофира в Казахстан, няма данни за пострадали българи

Най-малко 14 души са починали при злополуката на пътнически аероплан в Казахстан, заяви осведомителна организация Казинформ, представена от ДПА. Министерството на външните работи заяви, че към 08.45 ч. няма данни за потърпевши българи

Самолетът на казахстанската самолетна компания " Бек еър " е изхвърчал от град Алмати за столицата Нур Султан, само че не съумял да набере височина и закачил бетонно ограждение, след което се блъснал в жилищна постройка.

Около 30 души са ранени, от които 17 са в сериозно положение, оповестиха казахстанските управляващи.

По първична информация на борда е имало към 100 души дружно с екипажа.

Президентът Касим-Жомарт Токаев сервира в " Туитър " съболезнования. Той сподели, че е свикал държавна комисия и че виновните за злополуката ще бъдат осъдени строго.

Няма данни за потърпевши българи

Към този миг няма данни за потърпевши българи при самолетната злополука в Казахстан, довела до голям брой жертви и ранени. Българското посолство в Казахстан е в непрекъснат контакт с локалните управляващи и в подготвеност да окаже подпомагане при нужда.

Пътническият аероплан със 100 души на борда катастрофира рано тази заран при опит да излети от Алмати за столицата Нур-Султан. Машината се е блъснала в бетонна стена на края на пистата на летището и се е разрушила в постройка. Работата на избавителните екипи продължава.

При нужда българските жители могат да се свържат с посолството ни в Казахстан на телефони +7 7172 90 15 15 и +7 701 304 24 77.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР