Най-малко 14 души бяха убити снощи при нападение срещу хотел

...
Най-малко 14 души бяха убити снощи при нападение срещу хотел
Коментари Харесай

Българка в Найроби: Има риск от нов атентат, няма пострадали сънародници

Най-малко 14 души бяха убити нощес при нахлуване против хотел и офиси в кенийската столица Найроби.

Атаката стартира към 15 часа локално време през вчерашния ден, когато два автомобила влизат на територията на огромен комплекс, състоящ се от хотел и няколко офис здания в централната част на града. Това описа журналистът Лилия Ангелова, която живее в кенийската столица със фамилията си, по bTV.

Според данни на американското посолство има възможност от втори атентат, сподели българката, като посочи, че информацията е неофициална. 

Вчера терористите хвърлят граната върху охранителите на бариерата пред комплекса, по-късно взривяват три автомобила, паркирани пред хотела и влизат в лоби бара. Чуват се изстрели и един от терористите се взривява пред ресторанта на хотела, описа още Ангелова.

Минути по-късно очевидци описват за бягащи хора, които влизат в банковия клон, в опит да се спасят. Така излезе и първичната информация, че става дума за банков грабеж. Малко по-късно обаче полицията в Кения удостовери, че става въпрос за терористично офанзива. Към момента отговорност за офанзивата е поела сомалийската терористична организация „ Ал Шабаб ”.

Още през вчерашния ден обществените мрежи се извършиха със известия на хора, които търсят помощ, с ужасяващи фотоси и фрагменти, в това число на терориста камикадзе, уточни Лилия Ангелова. Според локалните медии, доста от хората в хотела са към момента там, въпреки че полицията съумя да изтегля не малко от тях още нощес. Всички здания в комплекса са обезопасени, локалните управляващи настояват, че обстановката е под надзор.

Няма информация за потърпевши българи при атентата, само че в Найроби няма нито посолство, нито консулство на България, а там живеят доста сънародници, изясни още Лилия Ангелова.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР