Най-малко 100 души са задържани в цяла Русия за участие

...
Най-малко 100 души са задържани в цяла Русия за участие
Коментари Харесай

Властта в Русия разчиства всеки опит да бъде почетен Навални

Най-малко 100 души са арестувани в цяла Русия за присъединяване в бдения и манифестации след гибелта на съветския опозиционер Алексей Навални по данни на OVD-Info - група за отбрана на правата на индивида, която следи репресиите в Русия.

Повече от половината от арестите са осъществени в Санкт Петербург, родния град на Владимир Путин, само че арестувани има в цялата страна, в това число в Москва, Мурманск, Ростов на Дон и Нижни Новгород.

Видеоклипове в обществените мрежи демонстрират по какъв начин съветската полиция принудително арестува мирни жители, решили да почетат паметта на опозиционния политик.

At the " Wall of Grief " memorial in, police brutally detain those who came to honor the memory of Alexei.
— NEXTA (@nexta_tv)
В петък прокуратурата в Москва предизвести руснаците, че демонстрациите в столицата не са позволени и че участниците в тях могат да бъдат сложени под административен арест.

Russia: Mass repressions in Moscow after Navalny`s murder.
— Igor Sushko (@igorsushko)
Руската полиция разчиства спонтанни мемориали на опозиционера, само че такива се появяват на други места в градовете, свидетелстват още материали в обществените мрежи.

Detentions continue at the Wall of Grief in Moscow.
— Anton Gerashchenko (@Gerashchenko_en)
Спонтанни цивилен митинги и бдения след гибелта на Алексей Навални имаше в доста други страни по света като Германия, Англия, Норвегия, Швейцария, Грузия, Литва, Армения, Казахастан, в това число и в България.

Междувременно говорителката на Алексей Навални, като се базира на публично известие, връчено на неговата майка - Людмила.

Ръководството на колонията, в която той лежеше - ИК-3, твърди, че тялото на съветския опозиционер се намира в моргата в Салехард. Когато майката на политика пристигнала на място обаче, ѝ споделили, че то не е при тях.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР