Израел събра достатъчно подкрепа от зрителите, за да се класира

...
Израел събра достатъчно подкрепа от зрителите, за да се класира
Коментари Харесай

Израел се класира за финала на Евровизия на фона на многохиляден протест и освирквания

Израел събра задоволително поддръжка от феновете, с цел да се класира на финала на " Евровизия ", с което ситуацията на тазгодишния музикален конкурс става все по-напрегната поради политическите нюанси към войната в Газа и апелите за протест на събитието.

На втория полуфинал в четвъртък израелската певица Еден Голан и песента ѝ " Hurricane " попаднаха измежду 10-те участници, събрали максимален зрителски избор за класиране на финала.

В същото време в центъра на Малмьо, който е хазаин на " Евровизия " 2024, се организира проява, на която хиляди хора стачкуваха против решението Израел въобще да взе участие в състезанието. По данни на шведската полиция митингът е събрал близо 12 хиляди души. За финала в събота са планувани нови митинги и различен концерт, разгласен от уредниците за " Песенен конкурс без геноцид ".

Напрежението към музикалното събитие се развива поради войната в Газа и присъединяване на Израел. Още от началото на годината редица деятели и европейски реализатори упорстваха страната да бъде изключена поради военните ѝ дейности в палестинския анклав.

Един от причините е, че през 2022 година Русия беше изгонена от " Евровизия " поради нашествието ѝ в Украйна. Решението тогава беше взето поради опасения, че " включването на съветско присъединяване ще докара до опорочаване " на състезанието. Организаторите обаче отхвърлиха апелите за изпъждане на Израел, като подчертаваха върху неполитическия темперамент на надпреварата.

По време на подготовките, които се организират пред аудитория, осъществяването на Еден Голан беше посрещнато с освирквания. На полуфинала в четвъртък в публиката имаше смесени реакции - какво възгласи, по този начин и освирквания. От телевизионния екран обаче се чуваха само овации.

The people booing Eden Golan most likely bought their Eurovision Tickets just so they could express their hatred toward Israel.

It’s almost as if their entire identity and existence/purpose revolve around Israel and their hatred of Jews.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР