Най-малко 10 души, включително най-малко шестима китайски граждани и двама

...
Най-малко 10 души, включително най-малко шестима китайски граждани и двама
Коментари Харесай

10 убити при взривяване на автобус в Пакистан, включително шестима китайци

Най-малко 10 души, в това число минимум шестима китайски жители и двама пакистански бойци, са починали при гърмеж, ориентиран против рейс в далечен район в Северен Пакистан, оповестиха няколко източника за " Ройтерс ", като прибавиха, че жертвите могат да се усилят.

Засега не е ясно дали гърмежът е резултат от заложена край пътя бомба или нещо, заложено в рейса.

Генералният контрольор Моазам Джан Ансари, висшият полицейски чиновник на Хайбер-Пактунхва, провинцията, в която се е случил случаят, удостовери гибелта на шестима китайски жители, двама бойци и двама локални поданици.

" Автобусът потъна в надълбоко дере след гърмежа и аргументи огромни загуби. Един китайски инженер и един боец липсват. Започва избавителната интервенция и цялата държавна техника е мобилизирана за избавяне на ранените с въздушна кола за спешна помощ ", висше държавно управление формален представител на Ройтерс при изискване за анонимност.

Ансари сподели пред Ройтерс, че полицията проверява.

" Прилича на бойкот ", сподели Ансари, когато заминаваше с хеликоптер за мястото.

Най-малко трима други чиновници потвърдиха пред Ройтерс, че гърмеж е блъснал рейса.

Друг върховен полицейски чиновник сподели пред Ройтерс, че пътните такси към този момент са нарастнали до 13 починали, в това число девет китайски жители и двама бойци.

Висш административен чиновник от района Хазара сподели пред Ройтерс, че рейсът е превозвал повече от 30 китайски инженери до мястото на язовира Дасу в Горния Кохистан.

Хидроелектрическият план Dasu е част от Китайско-пакистанския стопански кулоар (CPEC), капиталов проект на стойност 65 милиарда Долара в границите на самодейността " Пешеходен път " в Пекин, чиято цел е да свърже Западен Китай с морското пристанище Gwadar в южната част на Пакистан.

Китайски инженери и пакистански строителни служащи работят по хидроелектрическия план Dasu и няколко други в продължение на няколко години в района, където се е случил гърмежът.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР