„Най-лошите ни опасения се сбъднаха. Вече е късно и беше

...
„Най-лошите ни опасения се сбъднаха. Вече е късно и беше
Коментари Харесай

Тревожни новини за „Топлофикация“, остава ли София без парно

„ Най-лошите ни опасения се сбъднаха. Вече е късно и беше изпусната опцията навреме да се подхващат ограничения за отплата на „ Топлофикация “

Това съобщи ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев по отношение на изтичащия през днешния ден краен период, в който сдружението трябваше да заплати отговорностите си към „ Булгаргаз “, възлизащи на 131 млн. лева По-рано през днешния ден шефът на публичния снабдител Николай Павлов предизвести, че поради дълга на „ Топлофикация “ са застрашени доставките на газ за цялата страна и би трябвало да се "предприемат ограничения ".

Председателят на общинския съвет обаче увери, че няма по какъв начин „ Булгаргаз “ да спре доставките на „ Топлофикация “ и да остави софиянци без парно. „ Всички знаят, че това е невероятно, тъй като ще засегне енергийната система на страната. Мнoго е значимо обаче да отбележим, че „ Булгаргаз “ е най-големият лихвар на „ Топлофикация “. Десетки милиони годишно се заплащат рента точно на „ Булгаргаз “. На последващо място – занапред ще порастват отговорностите към „ Булгаргаз “ поради внезапното повишаване на цената на природния газ “, предизвести Георгиев. По думите му общината от 20 дни се пробва да приказва с министерствата на стопанската система и на енергетиката за погашение на обезщетения за „ Топлофикация “ за скъпия газ, каквито се дават на частните предприятия поради повишаването на тока, само че държавните институции не откликват. „ Уви –оглушително безмълвие през тези 20 дни “, оплака се той.

„ Виждаме, че актуалното държавно управление е заето да обслужва предизборната акция на своя принципал – претендент президента Радев “, разяснява пък общиснкият консултант от ГЕРБ-СДС Прошко Прогков. „ Правителството гледа втренчено всички произшествия, които в страната от лятото. Гледат втренчено един транспортен съд, не могат да го разтоварят един месец, гледат втренчено това, което се случва с пандемията, ще продължат да гледат втренчено гневните енергийни цени “, разяснява Прошков.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР