Най-логично е президентът да даде третия мандат на ДПС, заяви

...
Най-логично е президентът да даде третия мандат на ДПС, заяви
Коментари Харесай

Цонев поиска мандата! Остри думи към президента

Най-логично е президентът да даде третия мандат на Движение за права и свободи, съобщи пред БНР Йордан Цонев от Движение за права и свободи. 

" Към този миг ми прави доста неприятно усещане - кои партии се разясняват, че могат да получат мандата. Никой не загатва Движение за права и свободи. Не считам, че президентът би трябвало да подчинява конституционните си държавнически отговорности на персонални връзки. Не считам, че той има някакво персонално отношение към Движение за права и свободи, нито пък Движение за права и свободи към него. Ако сме имали разногласия, те са били кардинални.
-->
Защо не се приказва в обществото, че третият мандат може да го получи третата по величина парламентарна група. Партията, която има най-ярко изразена евроатлантическа ориентировка.

Партията, която има въздействие може би не трето, може би даже второ в страната като цяло. Нашите решения, нашата дума се е слушала с голям интерес от цялото общество. Защо никой въобще не позволява, че президентът може да реши, което е най-логично, да каже - в тази остра политическа борба дано отговорността за сформиране на кабинет я поеме тази партия, на която народът е отредил третото място ", разяснява той в изявление за предаването " Неделя 150 ".

Според него " в това има етнически привкус ":

" Голяма част от мюсюлманите, етническите турци, както и доста българи и другите етноси, само че огромна част от този етнос 30 години считат, че Движение за права и свободи е тяхното политическо посланичество. Това е пренебрежение към тези хора ". 

" Неспоменаването на третата партия като възможен притежател на мандата е тежък опит за стигматизиране на Движение за права и свободи, жесток опит и всички мълчат по тази тематика. Не умираме от предпочитание да получим мандата, нито от предпочитание за власт, само че питаме за какво. Фактът, че не се дискутира името на Движение за права и свободи е надълбоко афектиран ", добави Йордан Цонев. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР