Най-лесният начин да се изкарат черни“ пари беше контрабандата на

...
Най-лесният начин да се изкарат черни“ пари беше контрабандата на
Коментари Харесай

Борисов: Контрабандата развращаваше политиците

„ Най-лесният метод да се изкарат „ черни “ пари беше контрабандата на цигари. Влиза ТИР-ът, за един ден се разпродават цигарите по пазарите и 300 хиляди евро „ черни “ пари, които развращаваха цялата политическа класа, съдии, прокурори, митничари, граничари “.

Това съобщи министър председателят Бойко Борисов при представянето на следващите позитивни резултати от самодейността „ Срещу противозаконната търговия “ на цигари и тютюневи произведения.

Премиерът напомни, че битката с контрабандата на акцизни артикули обезпечава пари в бюджета, които страната ни има опция да влага в развиването на личната си стопанска система и в подобряването на конкурентоспособността. „ Продължаваме да сме на остатък и да имаме 10 милиарда лв. фискален запас “, напомни министър-председателят.

За образци в позитивната посока на развиването на страната ни той даде някои от огромните инфраструктурни планове проекти, както и огромните вложения в областта на производството.

„ Сега, когато видяха, че в България нямат късмет, стартират да изнасят фабриките “, заяви Борисов, визирайки разкритите в последните години незаконни заводи за цигари.

„ Ние имаме с 20% спад на туризма, само че с 10% по-голям доход от алкохола. Сложихме непрестанен мониторинг в дестилационните колони и приходите скочиха “, добави той и увери, че прецизен надзор страната ползва и във връзка с търговията с горива.

Премиерът Борисов още един път разяснява и отпадането на мониторинговия механизъм на по отношение на България от страна на Европейската комисия.

„ Това е добре за България. Това е добре за вложителите. Това е добре за страната “, безапелационен е той. Защо обаче страната ни към момента не е станала част от Шенгенското пространство, Борисов разтълкува по този начин: „ Аз съм обяснявал – тъй като сме външна граница. Ако България, Гърция и Румъния са дружно в Шенген, от границата мигрантите ще отиват непосредствено в Холандия. Няма къде да ги спрат “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР