Най-кризисният месец за България по отношение на инфлацията ще бъде

...
Най-кризисният месец за България по отношение на инфлацията ще бъде
Коментари Харесай

Асен Василев: Най-критичният месец за инфлацията ще е март или април

Най-кризисният месец за България във връзка с инфлацията ще бъде март или април. Това разяснява пред вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев.

Попитан има ли резултат от понижената ставка на Данък добавена стойност за някои услуги, Асен Василев отговори, че крайният консуматор не е усетил нищо, само че има известно изсветляване на бизнеса, както и отчасти изсветляване на приходи, само че то се дължи главно на отпусканите държавни помощи.

Според финансовия министър да се прави обществена политика през Данък добавена стойност не е най-хубаво решение.

Думата на 2021 година за Асен Василев е „ борба ”. Ако не сме подготвени да проведем борба за това, което желаеме, то вероятно  няма да се случи, уточни той.  Една от първите борби, които съгласно финансовия министър е значимо да завоюва България, е да стабилизира и отвоюва енергетиката си назад. Нашата енергетика е доста закъсняла в прехода към декарбонизация и има тежки проблеми, които би трябвало да се решат в незабавен порядък, уточни той. Според министъра има противоречиви решения поради непросветеност или непочтеност, които са вземани във времето и не престават да се вземат и този проблем би трябвало да бъде изчистен.

Асен Василев бе безапелационен, че ръководещата коалиция е постоянна. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР