Най-късно до пролетта ще започнат строително-ремонтните дейности по водния цикъл

...
Най-късно до пролетта ще започнат строително-ремонтните дейности по водния цикъл
Коментари Харесай

Предстоят строително-ремонтни дейности по водния цикъл в област Перник

Най-късно до пролетта ще стартират строително-ремонтните действия по водния цикъл в област Перник.

Проектът е на обща стойност близо 101 млн. лева и е по Оперативна програма „ Околна среда ”. Строителните действия обгръщат териториите на Перник и Радомир, а в границите на плана ще бъде построена и интегрирана географска осведомителна система, като всички данни ще бъдат цифровизирани.

В Перник ще бъдат сменени над 14 км довеждащи водопроводи и ще бъде рехабилитирана и построена към 30 км канализационна мрежа.

Дейностите в Радомир включват над 2 км директен тръбопровод и 10 км разпределителна мрежа плюс рехабилитация и създаване на близо 7 км канализационна мрежа.

В плана са заложени също реорганизация на пречиствателната станция за отпадни води Батановци, построяването на 3 нови резервоара за питейна вода и рехабилитация на помпена станция в Перник, две канално помпени станции и тласкатели в Радомир, както и построяването на сградни водопроводни и канализационни отклонения в двата града.

Не може да се чака от този план, че ще реши всички проблеми на ВиК-Перник, свързани с канализацията и водопровода, само че въпреки всичко много огромна част от тях се подменят, съобщи шефът на ВиК-Перник Борислав Иванов.

Благодарение на това, което се построи предходната година посредством общината, финансирано от страната, ние имаме много по- дребен брой повреди, имаме много сменени основни водопроводни клонове, които облекчиха и нашата работа, понижиха се повредите, понижиха се и загубите. Така, че това е пътят нещата да се решат, акцентира той.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР