Най-късно до края на октомври сирийските правителствени сили, подпомагани от

...
Най-късно до края на октомври сирийските правителствени сили, подпомагани от
Коментари Харесай

В ООН очакват до месец-два да паднат последните крепости на ИД в Сирия

Най-късно до края на октомври сирийските държавни сили, подпомагани от съветската авиация, би трябвало да завземат град Дейр Езор в източна Сирия.
Това съобщи Стафан де Мистура, специфичният дипломат на генералния секретар на Организация на обединените нации, в изявление за Би Би Си, на което се базира ТАСС.
Той добави, че до края на октомври чака Съединени американски щати и подкрепяната от тях въоръжена коалиция „ Сили на демократична Сирия “ (СДС) да завладяват северния сирийския град Рака.
Според де Мистура протичащото се в този момент в Сирия „ е началото на края на тази война “. „ Трябва да създадем по този начин, че това да бъде началото и на мира и сега това се трансформира в предизвикателство. След (освобождаването на) Рака и Дейр Езор, а това е въпрос на няколко месеца, ще пристигна моментът на истината “, акцентира дипломатът.
Де Мистура изрази убеденост, че с поддръжката на интернационалната общественост ще може да се провежда разговор сред държавното управление на Сирия и опозицията, „ тъй че в границите на година да се проведат избори, които да заслужават доверие “. „ Дори тези, които считат, че са спечелили войната, т.е. държавното управление, би трябвало да създадат насрещна крачка, другояче „ Ислямска страна “ още веднъж ще се върне след месец или два. Приближаваме се все още, при който че даже участниците в спора, стартират да схващат, че целта е неговото контролиране “, посочи дипломатът от Организация на обединените нации.
Дейр Езор е 200-хиляден град. Източната му част е превзета от ИД, до момента в който западните и южните региони, а също военните летище, е в ръцете на държавните или.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР