Най-известният и най-мащабен фестивал на бирата Октоберфест, който стартира на

...
Най-известният и най-мащабен фестивал на бирата Октоберфест, който стартира на
Коментари Харесай

Изпити са 6.5 милиона бира на Октоберфест

Най-известният и най-мащабен фестивал на бирата Октоберфест, който започва на 20-ти септември в Мюнхен и приключи през вчерашния ден, за следващ път събра фенове на студеното питие. Тази година събитието е било посетено от към 6.3 милиона индивида, които са изконсумирали близо 6.5 милиона бира, оповестяват международни осведомителни организации.

За жал, тази година не успяхме да счупим върховете, само че въпреки всичко индикаторите остават високи, разясняват уредниците на емблематичния фест. Според тях причина за по-малката посещаемост през първите дни на събитието са били неприятните метеорологични условия.

Забележителен връх Октоберфест слага през 1985 година. Тогава той събира 7.1 милиона бираджии, които изпиват тъкмо толкоз литри питие. Миналата година на фестивала участваха 6.4 милиона индивида. По време на събитието 7900 души са потърсили здравна помощ от баварския Червен кръст, защото са усетили, че не се усещат добре.

Общо 600 фенове на пиячката пък са напуснали Октоберфест, защото несъразмерната консумация на бира им докарала алкохолно отравяне. Сред тях даже е имало и малолетни лица. По време на фестивала са се поизпотили и локалните органи на реда. На служителите на реда им се е наложило да арестуват 720 нападателни пиячи.

 Октоберфест

Изглежда, огромна част от посетителите на популярния фестивал гледат на бирените халби, в които се сервира бирата, като на превъзходен сувенир. Оказва се, че е постоянно срещана процедура измежду гостите да си прибират халбите, с цел да си ги отнесат у дома. По време на тазгодишното издание на Октоберфест са отмъкнати цели 112 000 халби, до момента в който предходната година са изнесени „ едвам “ 81 000.

Тази година смяна имаше и в цената на бирата. Една халба със студено питие се оферираше на цена сред 9.70 до 10.10 евро, до момента в който предходната година цената доближаваше до 9.85 евро. Поскъпването на бирата стана причина мнозина да се майтапят, че това може да се причисли към традициите на биреното събитие.

Октоберфест е фестивал с богата история. Неговото първо издание се е състояло в средата на октомври през далечната 1810 година. Тогава празникът е бил в чест на сватбата на Лудвиг Баварски и принцеса Терезия. След това е взето решение събитието да се повтори и по този начин то се трансформира в традиция.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР