Най-голямото постижение от този бюджет, е че отмени апокалипсиса, който

...
Най-голямото постижение от този бюджет, е че отмени апокалипсиса, който
Коментари Харесай

Венко Сабрутев: Постижението на бюджета е, че отмени апокалипсиса на служебния кабинет

Най-голямото достижение от този бюджет, е че анулира апокалипсиса, който служебният кабинет обрисуваше –фалит на страната и 6,7% недостиг. Това сподели в студиото на „ Здравей, България ” на Нова тв депутатът от ПП-ДБ Венко Сабрутев.


По думите му Народното събрание е приел уравновесена финансова рамка с 3% недостиг.


„ Да, доста неща, които искахме да влязат в бюджета не се случиха, като промяната за изсветляване на ресторантьорския бизнес. Мярката с касовите бележки имаше за цел парите, които ги даваме с заплащането на нашата сметка, ресторантьорите да ги внесат в страната, а не да си купуват скъпи коли с тях. Нямаше болшинство за приемане на тази промяна. „ Възраждане ”, ГЕРБ и Има Такъв Народ гласоподаваха срещу. Не мина и промяната с условието за заплащане на заплати по банков път. Служителите в този отрасъл един ден ще желаят обективни пенсии. Как да стане, като не са се осигурявали на действителните пари? ”, сподели още той.

„ По време на гласуването в пленарна зала направихме доста основна промяна. Създадохме т.н базова сметка. В нея хората, които си получават заплатите, пенсиите и стипендиите, ще могат да си извадят такава сметка, която няма такси от банкомат на съответната банка. Тази промяна влиза от 1 септември ”, разясни Сабрутев.
По думите му ще има рекордно нарастване в бранш „ Образование ”.
„ Увеличение на заплатите на учителите в учебните заведения и детските градини. Изграждане на нови такива. Целта ни е учениците да учат единствено в 1 промяна.  Тогава успеваемостта на образованието е доста по-голяма ”, разясни Сабрутев.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР